Home 2018-01-31T10:50:01+00:00

Medisch specialistisch centrum
voor kinderen met buikklachten

Bel mij terug
Afspraak maken

dr. Judith M. Deckers-Kocken Kinderarts MDL

dr. Judith M. Deckers-Kocken is een ervaren kinderarts voor maag-, darm-, leverziekten (MDL), initiatiefnemer en oprichter van Kinderbuik&co. 

Zij werkt al meer dan 20 jaar als arts en wetenschappelijk onderzoeker in verschillende ziekenhuizen. Judith heeft onder andere een kinder maag-, darm-, leverafdeling in een ziekenhuis in Almere opgezet, deed veelbelovend onderzoek naar het effect van Body & Mind behandelingen bij kinderen met functionele buikpijn en had een eigen MDL-kinderpraktijk in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch.

Vanuit haar jarenlange ervaring als kinderarts schreef Judith Deckers-Kocken een bijzonder boek over hoe kinderen in hun kracht komen en simpelweg gelukkig zijn met voldoende aandacht, gezond eten, de juiste manier van ademen en de juiste manier van bewegen. Ondersteund door prachtige fotografie, lekkere recepten, eenvoudige Body & Mind behandelingen en meditatieoefeningen laat Judith zien dat alle kinderen, ziek en gezond, het beste functioneren als ze er mogen zijn zoals ze zijn.

dr. Judith Deckers-Kocken over Kinderbuik&co

In dit filmpje legt dr. Judith uit waar Kinderbuik&co voor staat en hoe het werkt. Eigenlijk een “gewoon ziekenhuis” maar dan met een thuisgevoel. Geen balie, geen witte jassen maar alle aandacht voor het kind zelf. Wil je na het zien van dit filmpje een afspraak maken? Bel dan: 030-7602070 of mail: afspraak@kinderbuikenco.nl

Iris 14 jaar, Stofwisseling

Vanaf de geboorte van Iris hebben wij, als ouders, altijd al het gevoel gehad dat er “iets” met ons kind aan de hand was. Na 2,5 jaar zijn we toch maar eens naar de huisarts gegaan. Deze vertelde dat Iris inderdaad achter liep in haar lichamelijke ontwikkeling maar we moesten ons vooral geen zorgen maken. Dit was het begin van het welbekende “kastje naar de muur” verhaal. Bij diverse artsen werden we niet serieus genomen.
Marco & Mechy, ouders van Iris, Lees het hele verhaal over Iris

Govert 4 jaar, Coeliakie

Bij ons viel het kwartje pas laat dat onze zoon, middelste van drie, niet fit was…….toch hadden we al twee jaar, maar één vraag bij het consultatiebureau…….”Waarom heeft hij zo’n dikke buik? Dat heeft niemand van ons gezin!” Steeds weer kwam dat onbevredigende antwoord dat dat bij peuters/kleuters hoort. Totdat het opeens steeds slechter en slechter met onze zoon ging. Hij viel steeds vaker, werd emotioneler, ging vaker naar de toilet (al viel ons dat pas laat op, omdat hij heel zelfstandig is en er nog 2 kleintjes rondliepen!)
Pascale, Moeder van Govert, Lees het hele verhaal van Pascale

Iris 13 jaar, voedingsprobleem

Kind voorop!

Wat een verademing is Judith Deckers. Ze is zowel professionele arts als mens. De warme betrokken vrouw is precies wat je als ouders en kind het meest aanspreekt. Daarbij staat het kind helemaal centraal. Judith ging het gesprek met onze dochter Iris aan, ze legde haar dingen uit en luisterde waar zij mee zat. Ze bracht meerdere disciplines bij elkaar: naast de medische kant ook voeding en rust.

Edith, moeder van Iris, Lees het hele verhaal van Edith

Laatste blogs

Geef je zonder voorwaarden om jezelf?

vrijdag 16 februari 2018|Tags: , , , , , |

Wanneer ik mezelf waardeer om wie ik ben, zonder voorwaarden, zullen anderen me waarderen om wie ik ben. Hoe ziet het leven eruit zonder angst en twijfel en controle? Denk je wel eens na hoe je je voelt wanneer je altijd zacht en vriendelijk bent voor jezelf?

Buikpijn als kompas – door Carina, één van onze body&mind therapeuten

woensdag 7 februari 2018|Tags: , , , , |

Soms is de buikpijn van Fenne zo erg dat ze niet naar school kan. Een korte tijd kon ze zelfs helemaal niet naar school. Op het moment dat ik haar voor de eerste keer zie gaat ze halve dagen naar school. Gelukkig werkt haar school mee, en geeft dit geen extra stress. Ik leg uit dat haar buik haar kompas is.

Nationale voorleesontbijt – woensdag 24 januari 2018

dinsdag 23 januari 2018|Tags: , |

Vandaag is de dag van het nationale voorleesontbijt. Door het hele land wordt op scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven de dag begonnen met voorlezen en een lekker ontbijtje. Maar wat is nu eigenlijk een gezond ontbijt?

Integrale aandacht voor je kind

Het unieke van het gezondheidshuis is voorkomen van langdurige klachten of ziek zijn door de multidisciplinaire aanpak. Behalve aandacht voor het lichaam is er aandacht voor emotie, denken en voelen. Het kind krijgt de regie in het persoonlijke behandelplan. De ouders/begeleiders worden begeleid en ondersteund hoe gelukkig zijn en gezondheid (weer) een plek in het gezin kunnen krijgen.

Kinderbuik&co is het eerste integrale medisch centrum in Nederland voor kinderen, van 0 t/m 20 jaar, met buikklachten.

Kinderbuik&co helpt je kind

 • direct een afspraak met een ervaren kinderarts gespecialiseerd in maag-, darm-, leverziekten
 • uitgebreid medisch onderzoek en snelle diagnose
 • de beste gespecialiseerde integrale medische zorg
 • voedingsbegeleiding door een ervaren diëtiste
 • psychodynamische behandeling
 • Body & Mind behandelingen
 “Stress, schoolverzuim, moeheid en ongezonde voeding. Veel problemen van deze tijd hebben invloed op de buik.”

dr. Judith M. Deckers-Kocken kinderarts MDL

Onze specialismen

 • Chronische of langdurige onbegrepen buikklachten
 • Coeliakie
 • IBD, Crohn, Colitis ulcerosa, Proctitis, leverproblemen
 • Langdurig hoofdpijn
 • Niet lekker in je vel zitten zonder duidelijke reden
 • Langdurig schoolverzuim
 • Verdenking op koemelkallergie
 • Voedingsproblemen of gewichtsproblemen
 • Vermoeidheidsklachten
 • Concentratieproblemen
 • Moeite met eten (niet kunnen of willen eten)

 

Professionele zorg op maat

Een team van ervaren kinderexperts levert duurzame hoog kwalitatieve zorg voor jouw kind. Het team bestaat uit een kinderarts of verpleegkundig specialist, aangevulde met een diëtiste, Body & Mind therapeut en integraal therapeut.