Kinderbuik&co is als het ware een “werkplaats”. Een plek waar je ‘lekke band’ geplakt kan worden om evenwicht te creëren in de vorm van medische onderzoeken en behandeling met medicijnen. Het kan nodig zijn om eerst evenwicht te hebben met behulp van medicatie voordat het mogelijk is te kijken hoe klachten zijn ontstaan. Niet medisch behandelen en alleen naar de oorzaak kijken is niet verstandig.

Bij Kinderbuik&co leer je wat je zelf kan doen om bij te dragen aan een leven met zo weinig mogelijk klachten. In de Kinderbuik&co “werkplaats” is het mogelijk te onderzoeken wat de reden is dat ‘je band lek is gegaan’. Hoe zijn klachten ontstaan? Waardoor ervaart je lichaam langdurige stress? Je leert wat je zelf kan doen om te voorkomen dat je band steeds lek gaat. Door je denkgeest te ontspannen, te concentreren, visualiseren en creëren. Door te ervaren dat je voor jezelf kan zorgen neem je de regie over je eigen leven.

Het Kinderbuik&co team bestaat uit verschillende experts op gebied van lichaam, denken, emotie, voelen. Een gezonde levensstijl is uitgangspunt van een behandeltraject en met de praktische werkwijze ervaar je in je dagelijkse leven wat het betekent om heel te zijn. Een ouder wil het beste voor zijn of haar kind en maakt zich zorgen wanneer een kind het niet goed maakt. De behandeling van Kinderbuik&co is uniek door een volwassene te leren eerst voor jezelf te zorgen, te leren begrijpen en voelen wat er nodig is om in je eigen kracht te zijn en te leven volgens je eigen waarden. Op deze manier kan je een levend voorbeeld voor anderen (bijvoorbeeld je kind) zijn.

Wanneer je jezelf helpt, kun je vervolgens een ander ondersteunen.