Vol bewondering kijk ik naar kinderen. In deze tijd leren kinderen al van jongs af aan hoe om te gaan met digitale media, waar een berg aan informatie en prikkels tot ze komt. Veel ouders met jonge kinderen, zitten een groot deel van de dag op telefoon of tablet en wat je voordoet doet een kind na.

Tegenwoordig zijn veel jonge kinderen fan van Star Wars, zo ook een van mijn eigen kinderen. Tijdens een film schaterlacht ze en geniet zichtbaar. Wanneer de film is afgelopen springt ze op. Ze is nooit van slag van alle aanvallen, doden en drama. Ze voert geen discussie over waarom, wat of hoe in de film. Ze laat zich vermaken, geniet en komt erna aan tafel en eet alsof er niets is gebeurd en voor het eerst aan tafel zit te eten.

Dit is echt leven. Genieten van alle scenes in het drama, er niets van vinden, er geen onderdeel van zijn, zo nodig een rol spelen en bijdragen, maar er niets van vinden, er niet aan vastzitten, er niet over nadenken, je door laten beïnvloeden of mee identificeren. Je laten inspireren door wat er om je heen gebeurd en dit gebruiken om het mooiste van jezelf te laten zien, zodat je je eigen ervaringen met een ander kunt delen, je talent kunt gebruiken en je door aan een ander te geven je zelf meer geluk ervaart. Uiteindelijk wil ieder mens hetzelfde: geliefd te zijn en een gezond en gelukkig leven te leven.

Kinderbuik&co, medisch specialistisch centrum, is het eerste gezondheidshuis in Nederland voor kinderen. DE plek waar kinderen persoonlijk en gelijkwaardig worden benaderd, waar gezond zijn en je gezond voelen centraal staat. Naast medisch specialistische zorg leer je hoe klachten een onderdeel van je leven kunnen worden in plaats van je leven bepalen. Ouders en kinderen leren wat je zelf kan doen om gezond te worden en blijven door een team van experts op gebied van voeding en body mind technieken. Je leert hoe je regie over je eigen leven krijgt. www.kinderbuikenco.nl


Auteur: Dr. Judith M. Deckers-Kocken
Kinderarts MDL
Oprichter Kinderbuik&co
En auteur van het boek KINDERBUIK, lekker in je vel door aandacht, ademen en eten.