Vroeger aten mensen wat de natuur op dat moment gaf. Bijvoorbeeld aardbeien en rabarber in de zomer en pompoen in de herfst. Tegenwoordig zijn bijna alle producten het hele jaar door verkrijgbaar. En dat terwijl de natuur dat helemaal niet zo bedacht heeft. Als je goed proeft dan smaakt een aardbei in de winter helemaal niet hetzelfde als een echt ‘zomerkoninkje’.

Gezond eten is echt eten, natuurlijk eten. Eten zoals het ooit bedoeld is. Uit de aarde, van een boom of van een struik. Er zijn mensen die zeggen dat niet bewezen is dat natuurlijk eten gezond is. Dat klopt, want voeding gaat over zoveel dat je het niet gemakkelijk kan bewijzen. Er wordt beweerd dat gezond eten niet lekker is, of dat alleen rauw eten gezond is. Of dat gezond eten smaakt naar aarde of naar helemaal niets.

Dit is niet zo. Gezond eten is heel lekker, en rauw eten is niet vies, en juist heel gezond. Het is alleen zo dat heel veel mensen niet (meer) weten hoe ze gezond kunnen eten en niet in de gaten hebben hoe groot de invloed is van de reclame en de voedingsindustrie. Light betekent niet per definitie gezond en een sticker ‘vers en gezond’ op een magnetronmaaltijd betekent niet dat dit ook waar is.

Er is in de wereld heel veel gezond eten. In alle landen wordt vers en puur eten gemaakt, in fantastische kleuren. Jij kan dat lekkere eten ook leren maken en leren eten.