Herken jij dit? Moeheid, prikkelbaarheid, het gevoel dat oude dingen niet (meer) geschikt zijn of niet meer kloppen, het steeds duidelijker worden dat de systemen die we met elkaar hebben gecreëerd niet (meer) passen bij de kinderen van deze tijd en onze toekomst. Het proces waar we in zitten, heeft te maken met transformatie: verandering van het ene in het andere door je te herinneren van wie je werkelijk bent: een heel mens. Je bent compleet, perfect, samen met andere mensen, in verbinding met jezelf. Je leeft in respect en met begrip voor een ander mens, Het gevoel van leegte, weinig energie en conflicten komt doordat de huidige samenleving gericht is op de buitenwereld: consumeren, prikkels tot je nemen, je omringen met materie, vergelijken, competitie, gehechtheid aan wat van ‘mij’ is. Wanneer je je best doet en je conformeert aan wat hoort en wat er van je verwacht wordt, dan wordt je rijk, succesvol en gelukkig. Dit is de grote illusie.

Geluk komt nooit van buiten af, geluk zit in jezelf, in je eigen binnenwereld. Wanneer kinderen kunnen doen waar ze goed in zijn en blij van worden en ruimte, vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgen, kunnen kinderen zelf los komen van de overtuiging dat ze niet goed genoeg zijn of niet waardevol zijn. Ze leren vertrouwen op wie ze zijn, dan gaat de wereld veranderen en mooier worden. Ieder mens is al goed, compleet en perfect. Zoals je nu bent, in alle imperfectie is het goed. Het is de verantwoordelijkheid van een volwassene om aan kinderen voor te doen dat kwetsbaarheid kracht betekent in plaats van zwakte. Met een kind delen over de bereidheid om te leren van iedere uitdaging, van ieder moment waarbij leren alleen mogelijk is door vallen en opstaan en dat een mens naast denken ook kan voelen en dat voelen normaal is en dat je met je eigen gedachten je leven kan veranderen.

Wat is er wel? Wat is plezierig? Waar word je blij van, op deze dag? Hoe voelt het wat je doet? Past het bij je? Door te vertrouwen op het kompas in je eigen buik, je intuïtie, heb je steeds minder bevestiging van buitenaf nodig en gaan ‘toevalligheden’ ontstaan en lijkt je leven steeds meer vanzelf te gaan. Loslaten wat niet meer past, stilte opzoeken en toestaan om niets te doen, je omringen met zachtheid in plaats van ‘moeten’. De herfst is een mooi seizoen om even stil te staan bij hoe het gaat met je. Groot denken en durven dromen helpt bij het realiseren van je mooiste wensen en door je mooiste leven te leven ben je in staat op jouw manier een bijdrage te leveren aan een geweldloze, gezonde, gelukkige en betekenisvolle toekomst.

 

Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum is het eerste gezondheidshuis in Nederland voor kinderen. DE plek waar kinderen persoonlijk en gelijkwaardig worden benaderd, waar gezond zijn en je gezond voelen centraal staat. Naast medisch specialistische zorg leer je hoe klachten een onderdeel van je leven kunnen worden in plaats van je leven bepalen. Ouders en kinderen leren wat je zelf kan doen om gezond te worden en blijven door een team van experts op gebied van voeding en body mind technieken. Je leert hoe je regie over je eigen leven krijgt. In plaats van je patiënt te voelen voel je je helemaal jezelf. www.kinderbuikenco.nl

Auteur: Dr. Judith M. Deckers-Kocken

Kinderarts MDL

Oprichter Kinderbuik&co

Auteur van het boek KINDERBUIK, lekker in je vel door aandacht, ademen en eten.