Havermout kruidnoten

Uit: http://www.focusonfoodies.nl/glutenvrije-havermout-kruidnoten/

 Wat heb je nodig?

  • 175 gram glutenvrij havermeel of fijngemalen glutenvrije havermout
  • 5 eetlepels amandelmelk
  • 12 gram speculaaskruiden
  • 60 gram kokosolie
  • 5 dadels
  • 6 gram kaneel
  • 2 eetlepels honing
  • snufje zout
  • 2 theelepels bakpoeder

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 160 graden

  1. Ontpit de dadels. Doe deze, samen met de plantaardige melk in de keukenmachine en maal fijn.
  2. Voeg dan het havermeel toe; ik heb hiervoor gewoon glutenvrije havermout tot meel geblend in de keukenmachine. Voeg ook de speculaaskruiden, kokosolie, kaneel, honing, zout en bakpoeder toe en laat dit mixen tot een egaal deeg.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Draai kleine bolletjes van het deeg; de kruidnoten rijzen nog, dus maak ze niet te groot.
  4. Bak de kruidnoten in ongeveer 20 minuten af. Laat goed afkoelen. Geniet ervan.

 

Volkoren Kruidnoten

Uit: http://www.goodtobeyou.nl/gezonde-suikervrije-kruidnoten/

Ingrediënten

200 gram volkoren speltmeel

70 gram biologische honing

60 gram kokosolie

2 theelepels speculaaskruiden (volle lepels)

3 eetlepels plantaardige melk

Snufje zout

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe in een schaal de speltbloem, honing, kokosolie, speculaaskruiden en een snufje zout.
  3. Meng alles door elkaar en kneed er een bal deeg van. Voegen tussen het kneden door de eetlepels plantaardige melk toe. Als het deeg te nat is, kun je eventueel wat extra bloem toevoegen of als het deeg te droog is wat extra melk.
  4. Maak nu van het deeg kleine knikkers. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat er tussen de kruidnoten voldoende ruimte is.
  5. Druk de kleine bolletjes kruidnoten zacht iets aan. Zodat ze ongeveer de vorm hebben van een kruidnoot.
  6. Bak de kruidnoten nu ongeveer 15-20 minuten in het midden van de oven.
  7. Houd de kruidnoten tijdens het bakken goed in de gaten. Tegen het einde van de baktijd gaat het snel en je wilt natuurlijk niet dat ze verbranden. Ook de onderkant verkleurd snel. Kijk bij 15 minuten even in de oven en hussel de kruidnoten even door elkaar.
  8. Laat ze goed afkoelen. Het kan zijn dat ze in het begin nog een beetje zacht aanvoelen. Geen zorgen. Zodra ze afgekoeld zijn, zijn ze helemaal knapperig.