Gisteren heeft Pauline, in het kader van de voedingsbegeleiding bij Kinderbuik&co, met 2 meiden gekookt. De meiden hebben doorgegeven wat ze graag wilden maken. Het was erg leuk!

Wat heb je nodig

Bodem
– 120 gram volkorenmeel
– 120 gram maizena
– 60 gram suiker
– 12 gram bakpoeder
– rasp van een hele citroen
– 1 theelepel kurkuma
– 200 ml plantaardige melk

Witte crème
– 500 gram soja yoghurt
– 400 gram cashewnoten
– sap van 1 citroen
– 50 gram suiker

Granola
– 150 gram muesli
– 50 gram noten naar keuze
– 2 theelepel kaneel
– 1 eetlepel stroop/siroop naar keuze (appelstroop, dadelstroop, agave siroop, maple syrup, suikerstroop)

Fruit
– 200 gram (ontdooide) frambozen
– 150 gram gemixte rode vruchten

Hoe te bereiden
Verwarm de over voor op 180 graden.
Bodem: Mix alle droge ingrediënten in een beslagkom. Voeg de plantaardige melk erbij en mix het tot een glad beslag. Doe het beslag vervolgens in een ingevette taartvorm, zet deze in de oven en laat dit voor 15 minuten bakken op 180 graden.
Witte crème: Doe ondertussen de sojayoghurt, cashewnoten, het sap van de citroen en de suiker in een blender. Blend het totdat het een glad geheel is. Doe de crème in een kom en zet deze voor minimaal 1 uur in de koelkast.
Wanneer de bodem klaar is, haal deze uit de oven en laat afkoelen.
Mix ondertussen in een beslagkom de muesli, noten, kaneel en stroop (wanneer je appelstroop gebruikt is het handig om deze eerst even te verwarmen zodat hij vloeibaar wordt). Verdeel de muesli-mix over een bakplaat en bak deze in de oven voor 10 minuten op 160 graden. Laat deze daarna afkoelen.
Wanneer de bodem is afgekoeld, snijd deze dan horizontaal doormidden zodat je twee lagen hebt. Als ook je crème voldoende is afgekoeld, kun je beginnen met het opbouwen van de taart:

Besmeer de gesneden kant van beide lagen met geprakte frambozen. Tussen de twee lagen komt een laag crème en op de bovenste laag ook. Dus het eindresultaat is als volgt van beneden naar boven: Bodem, frambozen, witte crème, frambozen, bodem, witte crème.
De taart is nu opgebouwd en heeft tijd nodig om op te stijven in de koelkast, bijvoorbeeld een nachtje. De volgende dag hoef je de taart alleen nog maar af te toppen met de granola en de gemixte rode vruchten.