De scholen zijn weer begonnen, een nieuw schooljaar is gestart. Het is weer drukker op de wegen in de ochtend. De dagen worden korter, in de vroege morgen is het fris, er zit ‘s morgens dauw op het gras en de kleur van de bladeren van de bomen gaan veranderen van groen naar oranje-rood.

De zomer heeft ons veel gegeven: zon, lange dagen, fruit, groente en bloemen. De oogst wordt nu binnen gehaald en de herfst komt eraan. Het seizoen van loslaten, naar binnen keren. September is een bijzondere maand en is het begin van een nieuwe periode. Een uitnodiging om te reflecteren en zo nodig te resetten. Hoe is de zomer geweest voor jou? Waar wil je naar toe met je leven? Wat is je intentie voor de komende periode?

Ga je weer sporten en bewegen? Heb je plannen om anders of (nog) gezonder te gaan eten? Voel je behoefte om stilte op te zoeken, wil je leren mediteren of yoga doen?

Het is goed zoals het is, alles is er al. Het enige wat nodig is, is toestaan om te ontvangen door mezelf te openen. Door mezelf te zijn ervaar ik steeds minder verlangens of gevoel van tekort en is er minder nodig.

Het team van Kinderbuik&Co leert kinderen en hun ouders hoe je kan afstemmen op wie je werkelijk bent en contact kan ervaren met je essentie in je dagelijkse leven. Lichamelijke klachten of beperkingen kunnen op deze manier onderdeel zijn van je leven in plaats van je leven bepalen.

Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum is het eerste gezondheidshuis in Nederland voor kinderen. DE plek waar kinderen persoonlijk en gelijkwaardig worden benaderd, waar gezond zijn en je gezond voelen centraal staat. Naast medisch specialistische zorg leer je hoe klachten een onderdeel van je leven kunnen worden in plaats van je leven bepalen. Ouders en kinderen leren wat je zelf kan doen om gezond te worden en blijven door een team van experts op gebied van voeding en body mind technieken. Je leert hoe je regie over je eigen leven krijgt. In plaats van je patiënt te voelen voel je je helemaal jezelf. www.kinderbuikenco.nl

Auteur: Dr. Judith M. Deckers-Kocken

Kinderarts MDL

Oprichter Kinderbuik&co

Auteur van het boek KINDERBUIK, lekker in je vel door aandacht, ademen en eten.