Herken jij dit bij je kind? Moe, prikkelbaar met het gevoel dat oude dingen en patronen niet  meer passen bij voor kinderen van deze tijd, voor de toekomst.

Het proces waar we in zitten, heeft te maken met transformatie, verandering van het ene in het andere. Door je te herinneren wie je werkelijk bent: een compleet mens, goed zoals je bent in verbinding met jezelf en samen met en in respectvolle omgang met anderen. Het gevoel van leegte, weinig energie en conflicten kan komen doordat de huidige samenleving gericht is op de buitenwereld: consumeren, prikkels tot je nemen, vergelijken, competitie, gehechtheid aan wat van “mij” is. Wanneer je je best doet en je conformeert aan wat hoort en van je verwacht wordt, dan word je rijk, succesvol en gelukkig. Dit is de grote illusie.

Geluk komt nooit van buiten af. Geluk zit in jezelf. Wanneer kinderen kunnen doen waar ze goed in zijn en blij van worden zullen ze stralen. Wanneer ze ruimte, vertrouwen en verantwoordelijkheid krijgen, kunnen ze los komen van de overtuiging dat ze niet goed genoeg. Dan leren ze vertrouwen op wie ze zijn en dat het goed is zoals ze zijn.

Ieder mens is in basis goed en compleet. In alle imperfectie is het goed. Een volwassene die kwetsbaarheid toont en laat zien dat dit een kracht is in plaats van een zwakte, die laat zien dat fouten maken mag en zelfs moet om verder te groeien in het leven, die laat zien dat je mag voelen, die geeft het voorbeeld. Jij kunt met jouw gedachten en je leven beïnvloeden en veranderen. Waar word je blij van vandaag? Hoe voelt het wat je doet? Past het bij je? Door te vertrouwen op je innerlijke kompas, jouw intuïtie, heb je steeds minder bevestiging van buitenaf nodig. Dan ontstaan “toevalligheden” en lijkt je leven steeds meer vanzelf te gaan.

De herfst is een mooi seizoen om even stil te staan bij hoe het gaat met je. Groot denken en durven dromen helpt je bij het realiseren van je mooiste wensen en door je mooiste leven te leven ben je in staat op jouw manier een bijdrage te leveren aan een geweldloze, gezonde, gelukkige en betekenisvolle toekomst.

Naast reguliere geneeskunde gebruikt het team van Kinderbuik&co de kracht van voeding als je beste medicijn, aandacht voor stress, je levensstijl, bewegen, ademen, je gedachten en gewoontes, meditatie en yoga. Ouders en kinderen worden begeleidt om regie te nemen over ongemak, te zorgen voor jezelf en te zijn wie je werkelijk bent.

Dr. Judith M Deckers-Kocken
Kinderarts en oprichter Kinderbuik&co

boom