Mats, onze oudste zoon van 4 jaar, heeft zijn hele leven al met tijden buikpijn, een opgezette buik en vaak diarree. De ene keer erger dan de andere keer. De klachten werden erger vanaf het moment dat hij naar school ging. Hij had nog vaker buikpijn, was heel moe, had veel eczeem, kreeg kale plekken op zijn hoofdje en had meerdere malen per dag diarree. Onze huisarts verwees ons door naar het ziekenhuis en daar kwamen we in de medische mallemolen terecht.

Hij kreeg een scan en een echo. Zijn bloed, urine en ontlasting werden onderzocht. Gelukkig kwam uit die onderzoeken dat er geen afwijkingen waren, maar wij bleven bezorgd, de klachten werden namelijk niet minder. Volgens de arts lag het aan de winterperiode en de vermoeidheid door school. Het hoort er gewoon bij! Wij voelden ons niet serieus genomen in het ziekenhuis. Ons kind had toch wel heel ernstige klachten vonden wij.

We kwamen op een gegeven moment op de website van Kinderbuik&co terecht. Wat we lazen was erg herkenbaar en de aanpak sprak ons erg aan. Vanaf het eerste contact werden we gehoord en gezien. We konden meteen terecht. De planning bij Kinderbuik&co verloopt altijd zeer efficiënt, voor ons is het een behoorlijke afstand, maar de afspraken met de 4 disciplines worden keurig na elkaar gepland en ze zijn altijd op tijd.

“We zijn nu een half jaar verder en met Mats gaat het veel beter”

Veel baat heeft Mats bij de body & mind. Deze oefeningen en de massages zijn perfect afgestemd op een kind van 4 jaar. Heel fijn is het om te zien dat hij vooruit kan met de tips die hij krijgt bij de kindertherapie, echt helemaal gericht op Mats en de situaties die hij zelf aandraagt. Met gezonde, natuurlijke en onbewerkte voeding zijn we zijn hele leven al bezig, maar de diëtist heeft ons toch nog extra tips kunnen geven. Dr. Judith M. Deckers-Kocken is een heel betrokken arts, die heel goed kijkt naar de balans tussen het geestelijke en het lichamelijke. Ze is ook oprecht geïnteresseerd in ons en ons gezin, ze geeft je als ouders heel veel houvast hoe je om kunt gaan met situaties waarbij je kind aangeeft buikpijn te hebben.

We zijn nu een half jaar verder en met Mats gaat het veel beter, de buikpijn is afgenomen en hij zit veel lekkerder in zijn vel. Hij is vrolijk, vertrouwd meer op zichzelf en gaat graag naar school. We zijn er nog niet, maar we hebben al flinke stappen gezet en hebben zeker veel vertrouwen in de toekomst. We zijn het hele team van Kinderbuik&co dankbaar dat ze ons hebben geholpen weer de goede weg te vinden met ons mannetje.