Het is herfst, en dat betekent dat de kastanjes weer van de bomen gaan vallen. Naast allerlei andere creatieve dingen, kun je met kastanjes ook een hele lekkere taart maken. Hieronder vind je het recept voor de heerlijke kastanjetaart die je kunt zien op bovenstaande foto.
Wat heb je nodig?
500 gr. Tamme kastanjes
4 eieren
250 gr pure chocolade
Snufje zout
1dl Melk
100gr. Boter
Rozijnen
Noten naar keuze
Werkwijze
Keep de kastanjes aan de bolle kant in met een kruisje.  Kook de kastanjes 15 min in de melk. Giet ze af en pel de kastanjes.
Dan kook je de kastanjes gepeld weer in de melk met wat vanille, tot ze zacht zijn. Week een handje rozijnen in warm water. In een bak klop je de eieren tot het een lichtgeel luchtig mengsel is. Ondertussen smelt je de chocolade met de boter in de magnetron of au bain marie. Warm de oven voor op 180 graden Celsius.
Met de staafmixer pureer je de kastanjes. Voeg noten en de rozijnen en zout toe naar keuze afhankelijk hoe zoet je het wilt hebben. Voeg de chocolade toe. Vervolgens meng je de puree met de geklopte eieren. Doe het in een met bakpapier beklede springvorm en bak de taart in min. 30 min. gaar.
Eet smakelijk!