8 manieren om aan de slag te gaan met kiezen
Hoe gemakkelijk is het voor jou om keuzes te maken?

 

Herken jij dit?

Hoe krijg je het allemaal georganiseerd: voor jezelf zorgen, ‘me’ tijd hebben, werken, het huishouden, voor de kinderen zorgen, vriendschappen onderhouden etc.

Het leven is net als een serie. Een aaneenschakeling van keuzes. De ene keuze volgt de andere op. Keuzes die je maakte hebben bepaald waar je nu bent. De keuzes die je nu maakt, bepalen waar je naartoe gaat. Hoe leer je kijken naar jezelf en naar de keuzes die je maakt en hebt gemaakt?

Zoals het binnen in jou is, zo is het buiten jou. Door te kijken hoe het buiten jou is, leer je over jezelf, wie je bent en wil zijn. Waar je weerstand of ontevredenheid bij ervaart, zegt iets over jou.

Ook al zijn externe omstandigheden niet altijd gemakkelijk om te veranderen, is er altijd een keuze hoe je omgaat met die omstandigheden. Door hierin een bewuste keuze te maken kan de omstandigheid veranderen en de koers van het leven er anders uit gaan zien.

8 manieren om te kiezen en te gebruiken in je dagelijkse leven:

Ik kies ervoor om:

1- Zelf te kiezen, niet om te wachten tot ik een kans maak of kans krijg. Welke keuze maak ik vandaag?

2- Gemotiveerd te zijn, niet om gemanipuleerd te worden. Wat wil ik werkelijk?

3- Baas te zijn over mijn eigen leven en niet afhankelijk te zijn. Hoe is dit op dit moment in mijn leven? Waar ben ik afhankelijk van?

4- Betekenisvol te zijn, niet om gebruikt te worden. Doe ik waar ik blij van word en energie van krijg, of laat ik gewenst gedrag zien en is ‘pleasen’ makkelijker voor mij dan ‘nee, dank je’ zeggen? Waarin doe ik op dit moment mezelf te kort?

5- Uit te blinken door het resultaat wat zichtbaar is, niet door te strijden. Heb ik een plan waarmee ik vooruit kan, of reageer ik op wat er om me heen gebeurt en is er strijd en conflict om en in mij?

6- Werkelijk het verschil te maken, zonder excuses te hebben (door hem of haar is het mij niet gelukt om..).

7- Op mezelf te vertrouwen en geen zelfmedelijden te hebben. Zie ik mezelf als sterk en krachtig of als zwak en niet in staat om mijn eigen leven te vieren?

8- Mijn stem vanbinnen te leven en niet een opinie van iemand anders te volgen. Volg ik het grotere geheel of kan ik uitspreken hoe iets voor mij is?

Het team van Kinderbuik&co leert kinderen en hun ouders hoe je kan afstemmen op wie je werkelijk bent en contact maken met je essentie in je dagelijkse leven. Je bewust worden van je keuze mogelijkheden is een belangrijk onderdeel hierin. Lichamelijke klachten of beperkingen kunnen op deze manier onderdeel zijn van je leven in plaats van je leven bepalen.

Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum is het eerste gezondheidshuis in Nederland voor kinderen. DE plek waar kinderen persoonlijk en gelijkwaardig worden benaderd, waar gezond zijn en je gezond voelen centraal staat. Naast medisch specialistische zorg leer je hoe klachten een onderdeel van je leven kunnen worden in plaats van je leven bepalen. Ouders en kinderen leren wat je zelf kan doen om gezond te worden en blijven door een team van experts op gebied van voeding en body mind technieken. Je leert hoe je regie over je eigen leven krijgt. In plaats van je patiënt te voelen voel je je helemaal jezelf. www.kinderbuikenco.nl

 

Auteur: Dr. Judith M. Deckers-Kocken

Kinderarts MDL

Oprichter Kinderbuik&co

Auteur van het boek KINDERBUIK, lekker in je vel door aandacht, ademen en eten.