Waar droom jij van? Hoe ziet jouw ideale wereld eruit?

Herken jij dit? Als dit of dat is veranderd of geregeld, als ik dit heb bereikt, wanneer de kinderen groot zijn of als.. (dit of dat) veranderd ga ik daarna aan mijn droom denken.  “Ik heb geen tijd” is een veel gehoorde uitspraak. Alle redenen van voorwaarden en uitstellen en excuses om niet nu je droom te leven zijn altijd gebaseerd op angst.

Wat heb jij nodig om verantwoordelijkheid te nemen voor je leven en jouw eigen mooiste leven te gaan leven en vieren? Heb jij een kritisch stuk in jezelf die zegt: “je moet eerst dit en dat”, of : “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”. Of heb jij het gevoel dat je een ander bent en pas je je aan om ‘beter in de maatschappij te passen’ of “dit kan jij helemaal niet”.

Houd jij jezelf klein of houd jij jezelf in? Laat jij je klein houden door een ander mens of zoek je bevestiging bij iets of iemand? Cijfer jij jezelf weg, omdat je de zorg en verantwoordelijkheid hebt voor een gezin met bijvoorbeeld kinderen?

Jezelf vergeten
Wanneer je (te) veel zorgt voor anderen, bestaat het risico dat je te weinig zorgt voor jezelf en jezelf helemaal leeg geeft. Wanneer jij je verantwoordelijk voelt voor het geluk en ongeluk van een ander mens, wanneer je teveel van een ander in je eigen rugzak laadt, gaan anderen rekenen op jou, gaan andere mensen leunen op jou. Door jezelf als het ware onmisbaar te maken, maak jij jezelf afhankelijk van een ander. Zorgen voor een ander wordt als het ware je gewoonte. Je cijfert jezelf zo onnodig weg, je doet jezelf tekort en dit doet altijd pijn. Wat gebeurd er wanneer een ander je niet meer nodig heeft, een andere keuze maakt of weggaat? Voel je je dan nog waardevol? Of voel je je dan waardeloos, eenzaam en verlaten?

Ieder mens zit vol aangeleerde patronen, die gebaseerd zijn op angst. Door verstrikt te zitten in je aangeleerde patronen, leef je niet je grootste potentie.

Wat wil jij? Waar word je blij van? Waar ben je goed in en wat heb je nodig?

Alles wat je hebt aangeleerd, kun je weer afleren. Een plan maken vanuit het eindstation, vanuit je eigen droom in zijn grootste en mooiste vorm is behalve leuk ook energie gevend. Een droom kan nooit te groot zijn, laat je niets wijsmaken, alles is mogelijk.

Er zijn in essentie 2 dingen die je als volwassene mag voordoen aan kinderen:

  1. Je mag voor jezelf zorgen. Je kan voordoen hoe je dit doet. Voor jezelf zorgen gaat met vallen en opstaan.
  2. Ieder mens is nog niet perfect, en dit is normaal en goed. Door eerlijk en kwetsbaar te zijn, ben je de mooiste versie van jezelf.

Kinderbuik&co, medisch specialistisch centrum, is het eerste gezondheidshuis in Nederland voor kinderen. DE plek waar kinderen persoonlijk en gelijkwaardig worden benaderd, waar gezond zijn en je gezond voelen centraal staat. Naast medisch specialistische zorg leer je hoe klachten een onderdeel van je leven kunnen worden in plaats van je leven bepalen. Ouders en kinderen leren wat je zelf kan doen om gezond te worden en blijven door een team van experts op gebied van voeding en body mind technieken. Je leert hoe je regie over je eigen leven krijgt. www.kinderbuikenco.nl

Auteur: Dr. Judith M. Kocken
Kinderarts MDL
Oprichter Kinderbuik&co
En auteur van het boek KINDERBUIK, lekker in je vel door aandacht, ademen en eten.