Bij Kinderbuik&co leert een kind hoe je kan zijn wie je werkelijk bent. In plaats van je ziekte te zijn, of te zoeken naar een oplossing buiten jezelf en hier continue mee bezig te zijn, leren kinderen en hun ouders te accepteren wat er is.

Door aardig te zijn voor jezelf, door met body & mind technieken contact te maken met je lichaam, te ontdekken wat je lichaam je zegt, word je je bewust van dat wat je vindt wat er ontbreekt.

Kinderbuik&co leert kinderen vanuit eenheid en compleet zijn te leven, in plaats vanuit tekort.

Kernvragen hierbij zijn: Wat is er mogelijk? Wat heb je nodig? Waar wordt je blij van?

Door te doen waar je goed in bent en blij van wordt, door je geen zorgen te maken, ga je contact maken met de kracht die binnenin jezelf aanwezig is. Dit is een creërende kracht en je eigen kwetsbaarheid helpt je hier juist bij.

Door jezelf, je lichaam en je ziekte niet te veroordelen, leer je steeds meer te vertrouwen op jezelf, op het leven en is het goed zoals het nu is.

Door jezelf niet te vergelijken met een ander, of je zorgen te maken over wat een ander van je vindt, ga je vanzelf naar voren kijken in plaats van naar achteren.

Door de gelijkwaardige en persoonlijke benadering van het hele team van experts rondom een kind, wordt voor ieder kind een uniek plan gemaakt, waarin lichamelijke klachten een onderdeel worden van je leven. Wat kan je zelf doen om je gezond te voelen? Hoe krijg je de regie over je eigen leven staat centraal in de benadering.

Wanneer je niet lekker in je vel zit, langdurige buikklachten ervaart of onverklaarbare (pijn)klachten hebt, kun je met een verwijzing van je arts een afspraak maken bij een van de artsen bij Kinderbuik&co.

Dr. Judith M. Deckers-Kocken
Kinderarts MDL en oprichter Kinderbuik&co
en auteur van het boek KINDERBUIK, lekker in je vel door aandacht, ademen en eten.