Wanda van Oostrom, therapeut: Kinderen met buikpijn, helaas komt dit heel vaak voor. Via onze buik verwerken we ons eten, maar ook alles wat we voelen. Wie kent het niet: Een beetje zenuwachtig zijn geeft je kriebels in je buik… Maar heel veel zenuwen of zelfs stress slaat door in buikpijn. Als therapeut bij Kinderbuik&Co begeleid ik kinderen die vaak overspoeld worden door hun buikpijn en zelfs daardoor niet naar school kunnen gaan. Kinderen zien hun buik dan vaak als vijand en hebben moeite om contact te maken met hun gevoel. Spelenderwijs ga ik samen met het kind op zoek waar hun buik nou blij van wordt en wat ze allemaal in hun lichaam voelen aan emoties. Door het contact te maken met hun eigen lichaam en de regie te ervaren over hun eigen lichaam maakt dat ik kinderen enorm zie groeien. Wat Kinderbuik voor mij zo bijzonder maakt, is de intensieve samenwerking met de arts (er wordt met het kind gesproken, niet over het kind), de diëtist (voeding als beste medicijn) en de yogadocent (leren hoe je spanning los kan laten). 

 Ook ik neem mijn werk wel eens mee naar huis. Zo kwam mijn dochter (5 jaar) naar mij toe omdat ze die dag zo’n buikpijn had. Samen zijn we gaan nadenken hoe zij haar buik blijer kon maken. Ze bedacht: Als iemand pijn heeft moet je altijd extra lief zijn voor die persoon. Dus ook voor haar buik waren we extra lief. Een knuffel en kus geven, veel liefde sturen en een dekentje erbij. Ook bedacht ze: Een groot glas water, want dat is gezond en dan wordt mijn buik ook blij. 

Het lief zijn voor haar buik is blijven hangen. Trots vertelde ze namelijk een dag later aan haar oma dat haar buik heel blij werd als ze veel water dronk en als ze extra lief was voor haar buik. Die dag waren veel liefde en water haar beste medicijn. Deze mooie tekening kreeg ik van haar van haar blije buik.