Als zoiets heerlijks op 6 staat, wat zou er dan in hemelsnaam op 5 staan?

Nog even geduld, nu eerst het recept voor deze verantwoorde lekkere Raw chocolaatjes

(voor ongeveer 12 stuks)

Voor de vulling

½ kopje voorgeweekte hazelnoten

¾ kopje ontpitte dadels (ca. 7 stuks)

½ kopje rauwe-cacaopoeder

¼ theelepel kaneel

1 eetlepel gesmolten cacaoboter (au bain marie, je weet wel zo’n schaaltje boven een andere pannetje met heet water)

2 theelepels vanille-extract

1 eetlepel gedroogde goji-bessen

2 eetlepels water

Doe de ingrediënten in de keukenmachine en maal het tot een mooie vulling.

Voor de chocolade

½ kopje gesmolten cacaoboter(au bain marie)

¼ kopje rauwe-cacaopoeder

2 eetlepels agavesiroop

Roer alles goed door elkaar.

Vul de vormpjes met een laagje van de chocolade, als die wat afgekoeld is. Doe daar bovenop een schepje vulling. Daarna weer een laagje chocolade. Zet in de vriezer. Haal de chocolaatjes eruit ongeveer 1 uur voordat je ze wilt opdienen.

Wil je liever chocoladebrokken maken? Ga dan als volgt te werk.

150 gram cacaoboter
25 gram kokosolie
50 gram (rauwe) cacaopoeder

2 eetlepels kokosbloesemsuiker
1 theelepel vanille-extract

Smelt de kokosolie en cacaoboter in een pannetje. Voeg de suiker, cacaopoeder en vanille-extract toe. Giet het mengsel in een bakje en laat een uur opstijven in de koelkast. Snijd of breek de chocola in grote brokken. Je bewaart de brokken het lekkerst in de koelkast, als je ze niet allemaal meteen opeet …