De wintermaanden komen er weer aan, de temperaturen beginnen nu echt te dalen, de hoogste tijd voor warme chocolademelk. In de kant-en-klaar versie uit de supermarkt is vaak veel suiker toegevoegd, gelukkig heeft onze diëtiste Pauline een heerlijk recept waarmee je gemakkelijk zelf gezonde warme chocolademelk mee kunt maken, zonder suiker.

Wat heb je nodig?
250 ml (ongezoete plantaardige) melk
2 eetlepels cacaopoeder
½ theelepel kaneel
½ theelepel gemberpoeder
1 theelepel vanille extract of de inhoud van ¼ vanillestokje*

Hoe maak je het?
Verwarm de (plantaardige) melk en doe er direct het cacaopoeder, kaneel, gember en vanille extract (of merg van ¼ vanillestokje) bij. Laat heet worden, roer het goed en probeer het niet te laten koken. Schenk in een grote mok en geniet ervan!

* Tip: soms is een vanillestokje hard geworden en is die moeilijk doormidden te snijden en de binnenste zaadjes eruit te halen. Als je hem een tijdje in warm water legt, wordt die zacht en gaat het makkelijker!
Pauline heeft voor dit recept de basis via deze link: http://www.focusonfoodies.nl/suikervrije-warme-chocolademelk/ maar heeft dit iets aangepast naar eigen smaak.

Eet smakelijk!

 

Pauline Kortbeek

Diëtiste