Heb jij de regie over je eigen leven?

Wanneer je je ziek voelt of lichamelijke of geestelijke beperkingen ervaart, is het niet altijd eenvoudig om positief in het leven te zijn. Soms lijkt het alsof externe omstandigheden bepalen hoe je je voelt. Dit is niet waar, de enige die bepaalt hoe je je voelt, ben jij zelf.

Iedereen kan leren hoe je geluk kan ervaren. Of je je nu ziek voelt of niet, dit kan je niet beperken in het ervaren van geluk. De kern van geluk zit in het ombuigen van jezelf. Door in jezelf het positief tegenovergestelde te vergroten, ga je degene zijn die je eigen leven creëert. Zo ga je je steeds minder patiënt, minder goed, beperkt, slachtoffer of wat dan ook voelen.

Het spel van het leven gaat over doorkrijgen van het spel van je eigen denkgeest. Die wil graag bepalen hoe iets moet, wat goed is en wat niet, hoe je je best kan doen en bezig zijn met veranderen en verbeteren. In de tijd dat je je hiermee bezig houdt, kan het zo zijn dat je gedachten je leven bepalen. Wanneer je merkt dat er veel negatieve gedachten in je hoofd zijn, helpt creatief zijn dit te transformeren. Dansen, zingen, sporten, schrijven, tekenen, schilderen en muziek maken zijn manieren om contact te maken met je eigen creativiteit.

Dagelijks stil staan bij wat er fijn is, waar je om hebt gelachen en waar je trots op bent helpt je om je gevoel van dankbaarheid wakker te maken.

Alles wat er in je leven ontstaat en is, is goed. Het is niet altijd eenvoudig om geen oordeel over iets of iemand of een omstandigheid te hebben. Je eigen emoties vertellen waar er weerstand is in jezelf en waar je jezelf belemmert. We zijn zo gewend aan emoties en het direct uiten en projecteren van deze emoties op een ander mens en de buitenwereld, dat het leren accepteren en kanaliseren van emoties tijd en aandacht vraagt. Iedere keer wanneer ik irritatie of weerstand voel, zegt dit iets over mij; nooit over een ander. De ander spiegelt alleen dat wat er in mij speelt. Dit onder ogen zien kan confronterend zijn.

Een gelukkig en gezond leven kun je jezelf leren: door iedere dag 1 ding te doen die 1 stap uit je comfortabele zone is. Voor de één is dit alleen op pad gaan, voor de ander iemand bij je thuis uitnodigen, of via een andere route dan gebruikelijk lopen of rijden.

Kleine stappen zetten en genieten van het succes van iedere stap is wat je gevoel van geluk vergroot.

Gezondheidszorg betekent zorg voor gezondheid: het ondersteunen van de mens met lichamelijke of geestelijke klachten, zodat lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel welzijn kan worden ervaren. Wat heb je nodig om je heel en gezond en gelukkig te voelen? Dit is voor ieder mens anders en hierom is een persoonlijk plan en persoonlijke aandacht essentieel in de gezondheidszorg.

Het team van Kinderbuik&co leert kinderen en hun ouders hoe je kan afstemmen op wie je werkelijk bent en contact maken met je essentie in je dagelijkse leven. Je bewust worden van je keuze mogelijkheden is een belangrijk onderdeel hierin. Lichamelijke klachten of beperkingen kunnen op deze manier onderdeel zijn van je leven in plaats van je leven bepalen.

Kinderbuik&co is het eerste gezondheidshuis in Nederland voor kinderen. DE plek waar kinderen persoonlijk en gelijkwaardig worden benaderd, waar gezond zijn en je gezond voelen centraal staat. Naast medisch specialistische zorg leer je hoe klachten een onderdeel van je leven kunnen worden in plaats van je leven bepalen. Ouders en kinderen leren wat je zelf kan doen om gezond te worden en blijven door een team van experts op gebied van voeding en body mind technieken. Je leert hoe je regie over je eigen leven krijgt. In plaats van je patiënt te voelen voel je je helemaal jezelf. www.kinderbuikenco.nl

 

Auteur: Dr. Judith M. Deckers-Kocken

Kinderarts MDL

Oprichter Kinderbuik&co

Auteur van het boek KINDERBUIK, lekker in je vel door aandacht, ademen en eten.