Aan de vooravond van een nieuw jaar en de start van het jaar waarin Kinderbuik&co 3 jaar bestaat een korte terugblik op de afgelopen jaren.

Vanuit een diep verlangen een bijdrage te leveren aan het verbeteren van gezondheid en geluk van kinderen en hun ouders in een ziekenhuis waar gezondheid centraal staat in plaats van ziekte, is gezondheidshuis Kinderbuik&co ontstaan. Zonder een bedacht plan of uitgebreide strategie is dit ziekenhuis vanuit  een diep vertrouwen in een flow en heel organisch ontstaan. Door de mouwen op te stropen, onvermoeibaar, met moed en enthousiasme, geduld en uithoudingsvermogen is door prachtige mensen Kinderbuik&co vorm gegeven tot aan dit moment en groeit, ontwikkelt en verandert Kinderbuik&co steeds verder.

2017 stond in het teken van samen: samenwerken, samen leren, samen groeien en veranderen, wat betekent dit in de praktijk? Samen bouwen, ben je bereid een stap uit je comfort zone te stappen? Door met respect, verwondering en waardering naar een ander kijken en bereid te zijn te luisteren, lijkt het onmogelijke mogelijk te zijn.

In 2017 is ook duidelijk geworden dat wanneer er verschil van inzicht of mening bestaat, samenwerken niet gaat en de flow niet vrij kan stromen.  Steeds minder laten we ons beïnvloeden door anderen in de integrale visie en weten we wat er te doen is om een bijdrage te leveren aan het grotere geheel.

Dankbaarheid voor de meer dan 700 kinderen en hun ouders die in de afgelopen 3 jaar met succes zijn behandeld en ondersteund. Indrukwekkend om te zien dat het effect van de multidisciplinaire behandeling steeds sneller zichtbaar is en groter is. Kinderen en ouders steeds sneller terug de regie over lichamelijke klachten hebben en de behandeltrajecten steeds korter zijn. Bijzonder om te zien hoe de kinderen, jongeren en ouders bewuste keuzes maken en vol goeie moed naar de toekomst kijken. Met dankbaarheid kijken we terug op de groei, ontwikkeling, vertrouwen, veiligheid, inzichten, beweging, plezier en geluk dat in het ziekenhuis is ontstaan. Naast de medische behandeling is de combinatie van het effect van voeding als je medicijn, je bewust zijn van je ademhaling, je lichaam, je emoties en positief denken indrukwekkend groot.

Dankbaarheid voor de  plezierige  en professionele samenwerking met de teamleden, vrijwilligers, leveranciers, ambassadeurs, collega’s, kinderen, jongeren en ouders die steeds sneller de weg naar Kinderbuik&co vinden. Het team is sterk, werkt op een natuurlijke manier samen en de kracht van Kinderbuik&co zit in de mensen die er werken en bereid zijn om werkelijk het verschil te maken. Niet vanuit “ik wil” maar vanuit “wat kan ik voor je betekenen” gaat het team een gelijkwaardige samenwerking aan met de kinderen, jongeren en de ouders. Dankjewel voor je vertrouwen, de mooie ontmoetingen en ervaringen.

Vooruitblik naar 2018

Vanuit de mogelijkheden die dit moment geeft, het gebruik van de kracht van stilte, reflectie en het volgen van de stem van je hart, en gebruik van gezond verstand zien we vol vertrouwen uit naar 2018, waarin het team van Kinderbuik&co klaar staat om alle kinderen met langdurige of onbegrepen klachten van buikpijn, hoofdpijn, moeheid, concentratieproblemen, niet kunnen of willen eten, teveel eten, poepklachten, langdurig niet naar school kunnen, last hebben van somberheid, boosheid of andere emoties te begeleiden bij alle aspecten van het leven: lichaam, denken, emoties en voelen.

Naast de zorg voor ouders en kinderen in het gezondheidshuis zet het team van Kinderbuik&co zich in voor het duurzaam ondersteunen van lichamelijke klachten, levensstijl, gedrag, gewoontes, denken en voelen. In 2018 staan er diverse lezingen gepland op nationale en internationale congressen, is Kinderbuik&co aanwezig op de Nationale Gezondheidsbeurs, vinden er iedere maand inspiratieavonden plaats met collega’s en ouders, komt in het voorjaar het boek ‘Ik ben heel’ uit, voor alle volwassenen die zich chronische gelukkig willen voelen.

Wens voor 2018

 ‘Mogen we  de liefde in ons hart ervaren en delen, de liefde die we zijn, liefde die ons vernieuwt, regenereert en herstelt in onze oorspronkelijke staat,

Mogen we onze zoete onschuld herinneren en onze angsten loslaten.

Mogen we onze verwachtingen vergeten en de conditionering die we onszelf en anderen opleggen

Mogen we beginnen door simpelweg te accepteren in plaats van veroordelen.

Mogen we onze gebruikelijke routine loslaten en gewoon zijn,

Mogen we de stroom van het leven vertrouwen en zachtjes meebewegen.’

Nieuwjaarswens
Het hele team van Kinderbuik&co wenst je en je dierbaren liefdevolle en vredevolle dagen toe, een mooie afsluiting van 2017 en een gezond en gelukkig 2018.

Hartelijke groet,

Dr. Judith M Deckers-Kocken

Kinderarts MDL

Initiatiefnemer en oprichter Kinderbuik&co

Auteur boek Kinderbuik