Frisse Friet

  • 250 g worteltjes
  • 1 komkommer
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 gele paprika
  • 1 stukje verse gember zo groot als je pink, fijn gesneden
  • 4 eetlepels mayonaise (home made! Het recept staat hieronder)
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 beker crème fraîche

Was de wortelen goed en zorg dat ze op frietjes lijken. Snijd de komkommer op dezelfde manier in frieten. Doe dit ook met de bleekselderij stengels en de paprika. Meng alle frietjes in een schaal door elkaar.

Meng in een kom jouw mayonaise met de crème fraîche en de mosterd. Voeg de gember toe en roer alles lekker door elkaar. Serveer de groentefrieten in schaaltjes met de gembermayonaise er apart bij.

Mayonaise van Granny

  • 1 ei
  • 1½ eetlepel witte azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • scheut extra vierge olijfolie
  • plastic beker of kom

Doe de ingrediënten in een hoge plastic beker of kom, behalve de olijfolie. Mix met een staafmixer tot een massa. Terwijl je aan het mixen bent langzaam de olijfolie toevoegen, totdat de mayonaise ontstaat.

Wil je toch liever warme frieten?

Franse Friet

  • 4 koolrabi’s
  • flinke scheut extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel kurkuma
  • een grote plastic kom

Snijd de koolrabi in frietvorm en doe ze in de schaal. Schenk de olijfolie en kurkuma erbij en meng goed door elkaar. Laat een half uur staan om in te trekken.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bak de frieten vervolgens 35 minuten in de oven af.

 

Ketchup a la Casa.

  • 3 tomaten
  • 3 zongedroogde tomaten, geweekt in lauw water
  • 5 dadels
  • scheutje citroensap
  • kleine beker water
  • plastic beker of kom

Doe de ingrediënten in de plastic beker of kom. Mix met een staafmixer of in de keukenmachine totdat je ketchup ontstaat.