Poffertjes, wie kent ze niet, de kleine dikbuik pannekoekjes.
De meesten van jullie zullen denken dat is nou echt iets oud-Hollands,
maar zoals zoveel lekkere dingen komen ze oorspronkelijk uit Frankrijk.
Dit heb je nodig voor 4 personen:

250 gram boekweitmeel

150 gram boter

5 gram gedroogde gist

1 ei

400 ml melk

1 eetlepel rietsuiker

theedoek

poffertjespan

Zet een steelpannetje op laag vuur en smelt 25 gram boter.
Doe het meel in een kom.
Maak een kuiltje in het meel en giet daarin de gesmolten boter.
Strooi de gist over het beslag.
Breek het ei en voeg het bij je meel.
Giet de melk en de rietsuiker erbij en roer met een mixer tot een beslag.
Dek de kom af met een warme, vochtige theedoek.
Laat het beslag één uur rijzen bij kamertemperatuur.

Bak de poffertjes in de poffertjespan en dien ze op met een klein stukje roomboter en een toetje honing voor de liefhebbers.