De eerste keer bij Kinderbuik&co was gelijk al een warm bad waarin ik terecht kwam.

Voordat ik bij Kinderbuik&co kwam had ik al een aantal klachten, zoals mijn buikpijn die al vanaf jongs af aan aanwezig was. Maar er waren de afgelopen 2 jaar ook meer klachten bij gekomen zoals het constant futloos zijn en een enorm down gevoel, waardoor ik mezelf steeds meer isoleerde. Ik ging bijna nooit meer de deur uit, had geen eetlust meer en werd vaak misselijk. Ik wist dat er iets niet goed zat maar ik kwam er niet uit ik zat verschrikkelijk in de knoop en was ten einde raad.

De eerste keer bij Kinderbuik&co was gelijk al een warm bad waarin ik terecht kwam. Het eerste gesprek gaf mij weer hoop en ik was zeker bereid om er hard voor te werken, maar ik wist dat ik het niet alleen kon. Ook kreeg ik gelijk al een diagnose waar ik jaren lang op heb gewacht.

Wat ik heb geleerd is dat mijn buik mijn pijnpunt is en dat door vele oorzaken ik buikpijn kan krijgen. Een belangrijk punt was eten, want al vanaf jongs af aan heb ik eigenlijk iets te weinig binnen gekregen waardoor dat voor mij normaal was. Ik moest die cirkel gaan doorbreken en langzaamaan regelmatig wat meer gaan eten. Ik merkte al gauw dat ik daardoor meer energie kreeg en mijn humeur daar ook van opknapte. Op dit moment weet ik wat goed voor mijn buik is en wat niet. Ik kan alles eten alleen ik weet wel wat de gevolgen daar van zijn dus dan is de keuze aan mij.

Bij therapie werd ook duidelijk dat ik praten over gevoelens nooit deed en dat ik het allemaal ophoopte waardoor ik dus weer buikpijn kreeg en me constant down/futloos voelde. Het verraste mij enorm wat praten met mij deed en hoeveel ik eigenlijk voor me hield. Nu kan ik gemakkelijker mijn gevoelens delen en ook voor mezelf zorgen zodat ik niet altijd iemand nodig hebt.

Op dit moment heb ik echt het gevoel dat ik weer kan leven en genieten. Ook de band met mijn moeder is enorm gegroeid en we zitten op de goeie weg. Ik merk ook dat ik veel opener ben en daardoor de sfeer thuis veel beter is. Ik ben super blij dat wij deze kans hebben gekregen.

Het verschil tussen Kinderbuik&co en andere zorgaanbieders, is dat Kinderbuik&co het in een breed perspectief ziet. Vaak wordt gevoel en ontspanning vergeten terwijl die wel enorm veel invloed hebben. Het echt luisteren naar een kind is iets wat vaak vergeten wordt, terwijl het kind maar door moet leven met de pijn en er geen oplossingen komen. Hierdoor kreeg ik zelf ook het idee dat ik er maar mee moest leren leven, maar bij Kinderbuik&co zorgen ze ervoor dat het verdraagbaar is en deels wordt opgelost.