Loading...
Diagnose2020-06-09T08:40:53+00:00

EERSTE GESPREK

De kinderarts voor maag-, darm-, leverziekten neemt de tijd om te luisteren naar je kind en jou als ouder/verzorger. In het eerste gesprek doen we een uitgebreid medisch onderzoek om te kijken wat de mogelijke oorzaak is van de buikklachten. Op basis van gelijkwaardigheid kijken we wat er nodig is om je kind weer in zijn of haar kracht te laten zijn, regie te krijgen over de klachten en zich goed te voelen. Ouders en kind hebben een actieve rol bij Kinderbuik&co. Aan het eind van het gesprek wordt besproken wat er nodig en mogelijk is en op basis daarvan maken we een behandelplan.

Het eerste gesprek duurt 1 uur.

WAT NEEM JE MEE VOOR HET EERSTE GESPREK

 • Legitimatiebewijs met BSN (van je kind)
 • Zorgverzekeringpas (van je kind)
 • Eventueel beschikbare onderzoeksgegevens (van de huisarts of medisch specialist bij een second opinion)
 • Een verwijzingsbrief van de huisarts, eerstelijns- of 2e lijnspecialist
 • Groeigegevens

Het eerste gesprek wordt meestal geheel of grotendeels vergoed door je zorgverzekering omdat dit onder de basiszorg valt. We hebben hiervoor een verwijsbrief nodig van je huisarts/eerste lijns-/ tweede lijnspecialist. Voor het exacte percentage kun je informatie inwinnen bij je zorgverzekeraar.

Voor vragen of het maken van een afspraak, neem contact met ons op. Je kunt op korte termijn bij ons terecht.

ONBEGREPEN CHRONISCHE BUIKKLACHTEN

Indien bij je kind sprake is van langdurige, onbegrepen, terugkerende, chronische buikklachten, wordt er bij Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum breed gekeken naar de oorzaak hiervan. Op een professionele manier zal er naast reguliere en medische diagnostiek en behandeling, aandacht zijn voor voeding, stress, slapen, school en ontspanning, levensstijl en wat er nodig is voor het ervaren van gezondheid voor je kind.

LANGDURIGE BUIKKLACHTEN

Heeft je kind al langere tijd, onbegrepen, terugkerende of chronische buikklachten? Zit je kind niet lekker in zijn/haar vel en/of heeft je kind moeite met inslaap komen, is er naast buikpijn regelmatig hoofdpijn, nekpijn of rugpijn? Maak dan een afspraak bij Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum. Samen met jou en je kind nemen we de tijd voor je kind en de buikklachten. Er wordt op professionele wijze breed gekeken naar de oorzaak van de buikklachten. Naast reguliere en medische diagnostiek en behandeling, besteden wij aandacht aan voeding, stress, slapen, school, ontspanning, levensstijl en wat er nodig is voor het ervaren van gezondheid voor je kind.

POLI VOOR BUIKKLACHTEN: BUIKPIJN POLI

Op de BUIKPIJN poli van Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum staat een multidisciplinair team klaar om topzorg te bieden voor je kind: naast de kinderarts voor Maag-,Darm-, en Leverziekten, is er een verpleegkundige, een diëtiste, een integraal (kinder)-therapeut en een Body & Mind therapeut. Afhankelijk van wat je kind nodig heeft, wordt integrale zorg op maat geboden. Zelf regie krijgen over je ongemak staat centraal in de integrale benadering van het hele kind. Dagelijks bespreekt het multidisciplinaire team de kinderen die Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum bezoeken. Behalve aandacht voor je kind is er aandacht voor het hele gezin. Naast de beste medische zorg, bestaat de begeleiding uit voeding als je beste medicijn, body mind technieken en aandacht voor talenten en kwaliteiten van je kind.

Meer info
COELIAKIE

Coeliakie is een chronische aandoening van de dunne darm, waarbij het slijmvlies van de dunne darm wordt aangetast. Dit heeft te maken heeft met een blijvende overgevoeligheid voor gluten. De dunne darmvlokken raken aangetast waardoor bouwstoffen uit het eten slecht worden opgenomen. Kinderen hebben deze bouwstoffen nodig om te groeien en om goed te functioneren. Coeliakie komt veel voor en is een blijvende “auto-immuun ziekte” door gliadines, oftewel gluten. Door de auto-immuun ziekte kan je last krijgen van maagdarmklachten (bijvoorbeeld veel en/of dunne poep, weinig, of harde poep, een bolle buik met veel lucht, spugen, slechte groei, bloedarmoede, huidklachten, botontkalking, depressie, moeheid en slecht slapen.

COELIAKIE SNEL HERKENNEN?

Waar kunnen kinderen last van hebben? Langere tijd buikklachten, een opgezette buik, weinig eetlust, overgeven, diarree of obstipatie, gewichtsverlies, vermoeidheid, groeiproblemen, dunne armen en benen, prikkelbaar zijn, veel huilen, huidklachten, dun haar. Ook kan een tekort ontstaan aan vitamines en ijzer. Coeliakie gaat niet zomaar over. Hoe eerder Coeliakie wordt herkend, des te sneller de dunne darm kan herstellen en daarmee de gezondheid van je kind verbetert. De behandeling bestaat onder andere uit een gluten vrij dieet. Door geen gluten meer te eten gaat je lichaam zich beter voelen, je lichaam herstelt het evenwicht.

POLI VOOR COELIAKIE

Op de Coeliakiepoli van Kinderbuik&co medisch centrum staat een multidisciplinair team klaar om topzorg te bieden voor je kind: naast de kinderarts voor Maag-Darm-Leverziekten, is er een verpleegkundige, een diëtiste, integraal (kinder)-therapeut en een Body & Mind therapeut. Afhankelijk van wat je kind nodig heeft, wordt integrale zorg op maat geboden. Zelf regie krijgen over je ongemak staat centraal in de integrale benadering van het hele kind. Dagelijks bespreekt het multidisciplinaire team de kinderen die Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum bezoeken. Behalve aandacht voor je kind is er aandacht voor het hele gezin. Naast de beste medische zorg, bestaat de begeleiding uit voeding als je beste medicijn, body mind technieken en aandacht voor talenten en kwaliteiten van je kind.

Meer info
IBD ( ZIEKTE VAN CROHN, COLITIS ULCEROSA, PROCTITIS)

Heeft je kind al langere tijd last van diarree, bloedverlies, buikpijn, vermoeidheid, gewichtsverlies, een opgezette buik of koorts of bloedarmoede of achterblijvende groei of vertraagde puberteit? Dan is het mogelijk om een afspraak bij Kinderbuik&co medisch centrum te maken. Het multidisciplinaire team staat voor jou en je kind klaar: De kinderarts gespecialiseerd in Maag-, Darm-, Leverziekten, een verpleegkundige, een diëtiste,  integraal (kinder)-therapeut, en Body & Mind therapeut. Afhankelijk van wat je kind nodig heeft, bieden we integrale zorg op maat.

Tijdens het eerste bezoek is er een intakegesprek met de gespecialiseerde kinderarts voor Maag-, Darm-, Leverziekten. Samen met jou en je kind kijken we wat er nodig is om je kind weer in zijn of haar kracht te krijg

IBD POLI

Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum heeft een IBD poli: een multidisciplinaire poli waarbij jij en je kind, naast de kinderarts Maag-, Darm-, Leverziekten, ook een verpleegkundige, een diëtiste, integraal (kinder)-therapeut en een ademtherapeut/ yogadocent. Afhankelijk van wat je kind nodig heeft, wordt integrale zorg op maat geboden. Zelf regie krijgen over je ongemak staat centraal in de integrale benadering van het hele kind. Dagelijks bespreekt het multidisciplinaire team de kinderen die Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum bezoeken. Behalve aandacht voor je kind is er aandacht voor het hele gezin. Naast de beste medische zorg, bestaat de begeleiding uit voeding als je beste medicijn, body mind technieken en aandacht voor talenten en kwaliteiten van je kind. Voor vragen of het maken van een afspraak, neem contact met ons op. Je kunt op korte termijn bij ons terecht.

Meer info
ZIEKTE VAN CROHN

Heeft je kind al langere tijd last van diarree, bloedverlies, buikpijn, vermoeidheid, gewichtsverlies, een opgezette buik of koorts of bloedarmoede of achterblijvende groei? Of is vastgesteld dat je kind de Ziekte van Crohn heeft? Maak dan een afspraak bij Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum.

Het multidisciplinaire team staat voor jou en je kind klaar: de kinderarts, gespecialiseerd in Maag-Darm-Leverziekten, een verpleegkundige, een diëtiste, een integraal (kinder)-therapeut en een Body & Mind therapeut. Afhankelijk van wat je kind nodig heeft, wordt integrale zorg op maat geboden.

Tijdens het eerste bezoek is er een intakegesprek met de gespecialiseerde kinderarts voor Maag-, Darm-, Leverziekten. Samen met jou en je kind kijken we wat er nodig is om je kind in zijn of haar kracht te krijgen, met en zonder lichamelijke beperkingen van de Ziekte van Crohn.

CROHN POLI

Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum heeft een Crohn poli: een multidisciplinaire poli waarbij jij en je kind naast de kinderarts Maag-, Darm-, Leverziekten, een verpleegkundige, een diëtiste, integraal (kinder)-therapeut en een ademtherapeut/ yogadocent. Afhankelijk van wat je kind nodig heeft, wordt integrale zorg op maat geboden. Zelf regie krijgen over je ongemak staat centraal in de integrale benadering van het hele kind. Dagelijks bespreekt het multidisciplinaire team de kinderen die Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum bezoeken. Behalve aandacht voor je kind is er aandacht voor het hele gezin. Naast de beste medische zorg, bestaat de begeleiding uit voeding als je beste medicijn, body mind technieken en aandacht voor talenten en kwaliteiten van je kind.

Meer info
COLITIS ULCEROSA

Heeft je kind al langere tijd last van diarree, bloedverlies, buikpijn, vermoeidheid, gewichtsverlies, een opgezette buik of koorts of bloedarmoede of achterblijvende groei? Of is vastgesteld dat je kind lijdt aan Colitis ulcerosa? Maak dan een afspraak bij Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum. Het multidisciplinaire team staat voor  jou en je kind klaar: de kinderarts gespecialiseerd in Maag-, Darm-, Leverziekten, een verpleegkundige, een diëtiste, een integraal (kinder) therapeut en een Body & Mind therapeut. Afhankelijk van wat je kind nodig heeft, wordt integrale zorg op maat geboden.

Tijdens het eerste bezoek is er een intakegesprek met de gespecialiseerde kinderarts voor maag-, darm-, en leverproblemen. Samen met jou en je kind kijken we wat er nodig is om je kind in zijn of haar kracht te krijgen.

COLITIS ULCEROSA POLI

Op de Colitis ulcerosa poli van Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum staat een multidisciplinair team klaar om topzorg te bieden voor je kind. Een multidisciplinaire poli waarbij jij en je kind, naast de kinderarts Maag-, Darm-, Leverziekten, een verpleegkundige, een diëtiste, integraal (kinder)-therapeut en een ademtherapeut/ yogadocent. Afhankelijk van wat je kind nodig heeft, wordt integrale zorg op maat geboden. Zelf regie krijgen over je ongemak staat centraal in de integrale benadering van het hele kind. Dagelijks bespreekt het multidisciplinaire team de kinderen die Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum bezoeken. Behalve aandacht voor je kind is er aandacht voor het hele gezin. Naast de beste medische zorg, bestaat de begeleiding uit voeding als je beste medicijn, body mind technieken en aandacht voor talenten en kwaliteiten van je kind.

Meer info
OBSTIPATIE KIND – POEPPROBLEMEN

Ongeveer drie procent van alle kinderen in Nederland heeft last van klachten die samenhangen met een verstoorde knijpkracht van de darm. Op de poeppoli van Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum worden kinderen behandeld  en begeleidt met onder andere obstipatie (verstopping van de darm) of encopresis (vieze broeken), ophouden van poep, angst, pijn bij poepen, te dun, te dik, te veel, te weinig poepen).

Je kind kan last hebben van zijn/haar buik omdat er een poepprobleem is. Het kan zijn dat je kind pijn heeft bij het poepen, weinig of niet poept, harde poep of dunne poep heeft, vergeet om te poepen, niet durft te poepen, of niet zindelijk is overdag en /of in de nacht. Heeft je baby of kind last van poep problemen? Kinderarts voor Maag-, Darm, -Leverziekten dr. Judith M. Deckers-Kocken kijkt met jou en je kind waar je kind last van heeft en wat je kind nodig heeft om gezondheid te ervaren.

Bij veel van deze problemen is er geen speciale oorzaak aan te wijzen en gaan de klachten na verloop van tijd weer over. Natuurlijk wil je weten of je iets kunt doen om de probleem te verhelpen. Wanneer de verstopping of het onvrijwillig verliezen van ontlasting langer aanhoudt is het mogelijk om een afspraak te maken bij Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum.

Meer info
KOEMELKEIWITALLERGIE

Veel baby’s hebben wel eens last van buikkrampen, huiduitslag, diarree, spugen of onrustig slapen, of ernstig eczeem. Soms huilen ze ook veel of weigeren ze voeding. Vaak zijn deze klachten onschuldig. Maar soms ontstaan deze klachten door een allergische reactie op koemelk: koemelkeiwitallergie.

ADVIES EN HULP BIJ KOEMELKEIWITALLERGIE

Het ervaren team van Kinderbuik&co medisch specialistisch centrum biedt vroege opsporing en diagnostiek van koemelkeiwitallergie. Daarnaast heeft Kinderbuik&co een team van experts die jou en je baby ondersteunen met voedingsadviezen.

Vermoed je dat je kind koemelkeiwitallergie heeft? Is koemelkeiwitallergie bij je baby geconstateerd? Maak een afspraak met Kinderbuik&co. Er is onderzoek, behandeling en gerichte aandacht voor jou en je baby door een team van experts. Kinderarts voor Maag-, Darm-, Leverziekten dr. Judith M. Deckers-Kocken kijkt graag met jou en je kind waar je kind last van heeft en wat je kind nodig heeft om gezondheid te ervaren.

Meer info
VOEDINGSPROBLEMEN: VOEDINGSPOLI

Goede en gezonde voeding is nodig voor adequate groei en ontwikkeling. In Nederland stijgt het aantal gevallen van overgewicht, ook bij (jonge) kinderen. Eet- en voedingsproblemen bij kinderen kunnen leiden tot zowel overvoeding als ondervoeding. Is er een probleem met voeding, een (verdenking op) voedingsallergie of heb je advies nodig over gezonde voeding en wil  je kind afvallen, aankomen of anders gaan eten? Maak een afspraak en Kinderbuik&co helpt je graag.

VOEDINGSPOLI

Eetstoornissen met vermagering, zoals anorexia nervosa, functionele dysfagie, restrictieve en selectieve eetproblemen, food avoidance emotional disorder en overgewicht/obesitas komt veel voor. Ons multidisciplinaire team ziet kinderen van 0 tot en met 20 jaar.

Tijdens en na een eerste gesprek met Dr Judith M. Deckers-Kocken, kinderarts MDl of een van de andere kinderartsen start meteen de behandeling, naast het medische onderzoeks traject. De behandeling bestaat uit gezinsgesprekken en  een individueel behandel traject. Ons multidisciplinaire team richt zich op een integrale behandeling van de eetstoornis.

Het multidisciplinaire team van Kinderbuik&co biedt vroege opsporing, diagnostiek, behandeling en follow-up van kinderen met afwijkend voedingsgedrag. Kinderbuik&co heeft een team van experts die jou en je kind ondersteunen met voedingsadviezen en het aanleren van gezond (voedings)gedrag. We begeleiden ouders en kinderen bij het aanleren en toepassen van gezond eetgedrag. Door inzicht te krijgen in hoe je lichaam werkt, wat je nodig hebt om lekker in je vel te (komen) zitten, zodat uiteindelijk jij als ouders, en je kind een bewuste keuze kan maken om voeding te kiezen die goed en gezond voor je is. Ieder mens is anders, zit anders in elkaar, functioneert anders en heeft andere behoeften.

Meer info
LACTOSE INTOLERATIE

Lactose is een suiker dat voorkomt in melk en melkproducten. Een kind met lactose-intolerantie verdraagt dit suiker niet goed. De klachten en de ernst van de klachten bij lactose-intolerantie verschillen sterk per kind.

Lactose-intolerantie komt regelmatig voor bij kinderen  vanaf 5 of 6 jaar. Een tijdelijke lactose-intolerantie wordt ook gezien bij jonge kinderen die een maag-darmontsteking hebben doorgemaakt. Een kind kan ook klachten hebben vanaf de geboorte. Dit is een zeldzame erfelijke vorm van lactose-intolerantie (lactase tekort).

Klachten bij lactose-intolerantie
Bij een kind met lactose-intolerantie wordt lactose onvoldoende afgebroken in de dikke darm. Dit kan verschillende klachten geven:

 • opgezet gevoel in de buik
 • kramp
 • winderigheid
 • misselijkheid
 • buikpijn
 • dunne ontlasting

Onderzoek en diagnose

Dr Judith M. Deckers-Kocken, of een van de andere kinderartsen beoordeelt de klachten en de mogelijke oorzaak. Hierbij stelt de kinderarts vragen over de voeding van je kind.

Meer info