Onze aanpak2020-07-03T08:03:31+00:00

KINDERBUIK&CO HEEFT EEN INNOVATIEVE INTEGRALE AANPAK

De toegevoegde waarde van medische onderzoeken en behandeling met medicijnen die klachten kunnen verminderen is groot en er is steeds meer mogelijk in deze tijd. Aan de andere kant zijn er toenemend veel kinderen en volwassenen die last hebben van stress, oververmoeidheid en andere langdurige lichamelijke of geestelijke klachten, waar een behandeling met medicijnen alleen niet een oplossing voor heeft.

Medische praktijk Kinderbuik&co werkt al jaren met groot succes met een behandelmethode waar samen met je wordt gekeken wat je nodig hebt om (weer) regie over je eigen gezondheid en geluk te hebben. Naast reguliere medische behandeling is er leefstijl- en voedingsbegeleiding, persoonlijke behandeling en advies over bewegen en rust, slapen, denken, emoties en voelen, met gebruik van bodymind behandeling en systeembegeleiding, zodat er harmonie ontstaat tussen lichaam, denken, emoties en voelen.

VRAAGGESTUURDE ZORG

De vraag “wat heb je nodig?” staat centraal. Vanuit 25 jaar ervaring met een integrale visie op gezondheid weet Judith Kocken dat kinderen en volwassenen in hun kracht zijn als ze actief betrokken worden bij de medische behandeling. Klachten en problemen worden gezien als handvat om te kijken wat er werkelijk speelt, wat de oorzaak onder de klacht is.

WAT BIEDT KINDERBUIK&CO?

 • direct een afspraak met een ervaren kinderarts gespecialiseerd in maag-, darm-, leverziekten, chronische klachten en natuurgeneeskundig arts
 • persoonlijke aandacht
 • flexibele spreekuren
 • korte behandeltrajecten
 • wetenschappelijk bewezen behandeling
 • maatwerk op de individuele behoefte van de hele mens
 • bewustwording van onderliggende oorzaak van de klachten en symptomen
 • voedingsadvies  en leefstijl advies
 • yoga, meditatie en psychosociale begeleiding, coaching
 • geen klinische opname, beter worden doe je thuis

Informatie kosten en betalingen Kinderbuik&co

Tarieven per 1-1-2020

Medische kosten vanuit basisverzekering

Medische kosten zijn afhankelijk van de diagnose die de medisch specialist stelt. De tarieven worden door de overheid bepaald en staan vast.

Op deze website staan een aantal zorgverzekeraars vermeldt waarvan ouders ons hebben verteld dat de verzekeraars de “niet- gecontracteerde” medische behandelingen van Kinderbuik&co 100% vergoedt. Ieder jaar kun je voor het einde van het jaar veranderen van zorgverzekeraar en je polis wijzigen. Bij je zorgverzekeraar kun je informeren naar het percentage vergoeding van de “niet gecontracteerde” medisch specialistische behandelingen die vallen onder de basisverzekering.

Het eerste medische behandeltraject bestaat uit gemiddeld 3 medische behandelingen in een periode van 3 maanden, de kosten zijn afhankelijk van de gestelde diagnose.

Een mogelijk vervolg medisch behandeltraject bestaat uit gemiddeld 4 medische behandelingen (1 x per maand) in een periode van 4 maanden. De kosten zijn afhankelijk van de gestelde diagnose.

De medische factuur ontvang je na een behandeltraject met de post thuis. Deze factuur dient binnen 7 dagen betaald te zijn aan Stichting Kinderbuik&co. Vervolgens kun je de factuur indienen bij je zorgverzekeraar. De medische behandeling valt onder de basis verzekering. Stichting Kinderbuik&co heeft geen contract met een zorgverzekeraar. Hoeveel procent van het factuurbedrag je terug ontvangt van je zorgverzekeraar is afhankelijk van je polis. Je kan informeren bij je zorgverzekeraar hoeveel % vergoed wordt van de behandeling bij Kinderbuik&co.

Natuurgeneeskundige consulten

Natuurgeneeskundig consult voor mensen ouder dan 20 jaar kost per bezoek 200 euro.

Natuurgeneeskundige consulten worden na het consult op een gespecificeerde factuur in rekening gebracht en ontvang je op papier mee naar huis. De factuur betaal je op locatie per pin.

De factuur van aanvullende kosten kun je indienen bij je zorgverzekeraar. De meeste zorgverzekeraars vergoeden artsen die zijn aangesloten bij de artsenvereniging voor integrale geneeskunde (AVIG). Vergoeding vindt alleen plaats vanuit een aanvullende verzekering en het percentage is per zorgverzekeraar verschillend. De polisvoorwaarden kun je opvragen bij je zorgverzekeraar. Het natuurkundig consult heeft prestatiecode 24005.

Er wordt geen btw in rekening gebracht.

“No show” beleid

Bij Kinderbuik&co zijn we continue bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorgverlening. Goede zorg betekent dat je snel bij ons terecht kan en dat we ons uiterste best doen om je zo optimaal mogelijk te helpen. Daarnaast doen wij er alles aan om de wachttijden zoveel mogelijk te beperken. Het komt regelmatig voor dat mensen niet verschijnen voor een afspraak of hun afspraak te laat annuleren. Dit is nadelig voor andere bezoekers, die daardoor langer op hun afspraak moeten wachten. Ook kan de arts haar tijd zo niet efficiënt gebruiken, waardoor onnodig veel kosten worden gemaakt.

Daarom doen wij een beroep op de samenwerking met je: wanneer je afspraak onverhoopt niet door kan gaan, laat ons dat dan zo snel mogelijk en minimaal 24 uur van tevoren weten via info@kinderbuikenco.nl.

Indien je vergeet om je afspraak te annuleren of  je bent te laat met het annuleren van je afspraak, zijn wij genoodzaakt om de gereserveerde tijd in rekening te brengen.

 • Bel je 24 uur van tevoren af: dan brengen wij geen kosten in rekening
 • Bel je te laat af of verschijn je niet op de afspraak dan brengen wij 100% van de gereserveerde tijd in rekening.

Deze zogenaamde “No Show” kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Alvast hartelijk dank voor je begrip.

De instelling AGB code stichting Kinderbuikenco is 22220897
De persoonlijke AGB code van Dr. Judith M. Kocken als kinderarts is 03046255

AGB code  Dr. Judith M. Kocken, AVIG natuurgeneeskundig arts is 84109206

Kinderbuik&co biedt geen acute eerste hulp aan. Voor acute problemen ga je naar de huisarts, huisartsenpost of de spoedeisende hulp van het ziekenhuis dichtbij je woonplaats.