Kinderbuik&co heeft een integrale behandelmethode

De toegevoegde waarde van medische onderzoeken en behandeling met medicijnen die klachten kunnen verminderen is groot en er is steeds meer mogelijk in deze tijd. Aan de andere kant zijn er toenemend veel kinderen en volwassenen die last hebben van stress, oververmoeidheid en andere langdurige lichamelijke of geestelijke klachten, waar een behandeling met medicijnen alleen niet een oplossing voor heeft.

Kinderbuik&co werkt met een behandelmethode waar samen met je wordt gekeken wat je nodig hebt om (weer) regie over je eigen gezondheid en geluk te hebben. Naast medische behandeling is er leefstijl- en voedingsbegeleiding, persoonlijke behandeling en advies over bewegen en rust, slapen, denken, emoties en voelen, met gebruik van body&mind behandeling en systeembegeleiding, zodat er harmonie ontstaat tussen lichaam, denken, emoties en voelen.

Vraaggestuurde zorg

De vraag “wat heb je nodig?” staat centraal.
Vanuit meer dan 30 jaar ervaring en een integrale, holistische visie op gezondheid weet Judith M. Kocken dat kinderen en volwassenen in hun kracht zijn als ze actief betrokken worden bij de medische behandeling. Klachten en problemen worden gezien als handvat om te kijken wat er werkelijk speelt, wat de oorzaak onder de klacht is.
Totale zorg betekent balans in lichaam, ziel en geest.

Wat biedt Kinderbuik&co?

 • een afspraak met een ervaren kinderarts gespecialiseerd in maag-, darm-, leverproblemen, chronische klachten en arts gespecialiseerd voor integrale en leefstijlgeneeskunde
 • persoonlijke aandacht
 • korte behandeltrajecten
 • wetenschappelijk bewezen behandeling
 • maatwerk op de individuele behoefte van de hele mens
 • bewustwording van onderliggende oorzaak van de klachten en symptomen
 • voedingsadvies  en leefstijl advies
 • yoga, meditatie en psychosociale begeleiding, coaching
 • geen klinische opname, beter worden doe je thuis

Informatie kosten en betalingen Kinderbuik&co

Medische kosten vanuit basisverzekering voor kinderen en jongeren

Medische kosten zijn afhankelijk van de diagnose die de medisch specialist stelt. De kosten voor medisch specialistische zorg zijn vastgesteld door de Nederlands Zorgautoriteit (Nza).

Ieder jaar kun je voor het einde van het jaar veranderen van zorgverzekeraar en je polis wijzigen. Bij je zorgverzekeraar kun je informeren naar het percentage vergoeding van de “niet gecontracteerde” medisch specialistische behandelingen die vallen onder de basisverzekering.

Het eerste medische behandeltraject is een periode van 3 maanden waarbij je gemiddeld 1 keer per maand op het spreekuur komt. De kosten zijn afhankelijk van de gestelde behandelcode.

Tijdens een vervolg medisch behandeltraject heb je gemiddeld 1 keer per maand een medische behandeling in een periode van 4 maanden. De kosten zijn afhankelijk van de gestelde behandelcode.

De medische factuur ontvang je na een behandeltraject. Deze factuur dient binnen 7 dagen betaald te zijn aan Stichting Kinderbuik&co. Vervolgens kun je de factuur indienen bij je zorgverzekeraar. De medische behandeling valt onder de basis verzekering. Stichting Kinderbuik&co heeft geen contract met een zorgverzekeraar. Hoeveel vergoeding je ontvangt van je zorgverzekeraar is afhankelijk van je polis. Je kan informeren bij je zorgverzekeraar hoeveel % van de factuur wordt vergoed vanuit de basis polis voor niet gecontracteerde specialistische medische zorg door de kinderarts.

Medisch specialistische zorg is kostbaar. Je levert (via je zorgverzekering) een bijdrage aan het bestaan van een medische praktijk/ziekenhuis bij jou in de regio. De kosten kunnen dus, ook voor minder complexe situaties, aanzienlijk zijn.
Informatie over de opbouw van de medische factuur (DBC’s) vind je hier.

De instelling AGB code stichting Kinderbuikenco is 22220897
De persoonlijke AGB code van Dr. Judith M. Kocken als kinderarts is 03046255

Integrale- en leefstijl geneeskundige consulten (natuurkundig) voor volwassenen

Integraal- en leefstijl geneeskundig consulten worden na het consult op een gespecificeerde factuur in rekening gebracht en ontvang je per email op de dag van het consult. De factuur betaal je via bankoverschrijving.

De factuur van aanvullende kosten kun je indienen bij je zorgverzekeraar. De meeste zorgverzekeraars vergoeden artsen die zijn aangesloten bij de artsenvereniging voor integrale geneeskunde (AVIG). Vergoeding vindt alleen plaats vanuit een aanvullende verzekering en het percentage is per zorgverzekeraar verschillend. De polisvoorwaarden kun je opvragen bij je zorgverzekeraar. Het integraal- en leefstijlgeneeskundig consult heeft prestatiecode 24005 0f 24012.

Medisch consult voor volwassenen kost per bezoek 235 euro.

Er wordt geen btw in rekening gebracht.
De AGB code van Dr. Judith M. Kocken, AVIG natuurgeneeskundig arts is 84109206

Natuurgeneeskunde:
Meer informatie over vergoedingen vind je hier
Meer informatie over welke zorgverzekeraars er zijn vind je hier

“No show” beleid

Bij Kinderbuik&co zijn we continue bezig met het verbeteren van de kwaliteit van zorgverlening. Goede zorg betekent dat je snel bij ons terecht kan en dat we ons uiterste best doen om je zo optimaal mogelijk te helpen. Daarnaast doen wij er alles aan om de wachttijden zoveel mogelijk te beperken. Het komt wel eens voor dat mensen niet verschijnen voor een afspraak of hun afspraak te laat annuleren. Dit betekent dat andere bezoekers daardoor langer op hun afspraak moeten wachten. De arts kan haar tijd zo niet efficiënt gebruiken, waardoor onnodig veel kosten worden gemaakt.

Daarom doen wij een beroep op de samenwerking met je: wanneer je afspraak onverhoopt niet door kan gaan, laat ons dat dan zo snel mogelijk en minimaal 24 uur van tevoren weten. Afzeggen kan alléén via info@kinderbuikenco.nl

Indien je vergeet om je afspraak te annuleren of  je bent te laat met het annuleren van je afspraak, zijn wij genoodzaakt om de gereserveerde tijd in rekening te brengen.

 • Indien de afspraak meer dan 24 uur van tevoren is afgezegd brengen wij geen kosten in rekening
 • Ontvangen wij je bericht via de e-mail te laat af of verschijn je niet op de afspraak dan brengen wij 100% van de gereserveerde tijd in rekening.
  Afzeggingen willen wij ontvangen via de e-mail info@kinderbuikenco.nl

Deze zogenaamde “No Show” kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Alvast hartelijk dank voor je begrip.