Ervaringen 

Impressie Opkikkerdag, gezin met dochter 9 jaar

Het allermooiste was dat we onze dochter blij en ontspannen hebben mogen meemaken in al de verschillende activiteiten. Ze heeft echt gevoeld dat ze “Het Opkikkerkind” mocht zijn. Ze was welkom zoals ze was.

Isabel, Erna Lindhout, huisarts

In mijn zoektocht naar welke dokter ik wil zijn, ben ik op bezoek geweest bij Judith. Ik heb gezien dat geduld, vertrouwen en veiligheid de basis is voor het genezingsproces. Wat een prachtige manier van geneeskunde bedrijven.

Erna Lindhout, huisarts, Lees het hele verhaal van Erna

Caroline Wesdorp, huisarts

Als huisarts heb ik een dag mee mogen kijken bij Kinderbuik & co. Het is mooi om te zien hoe Judith klachten bij kinderen op een holistische manier aanpakt.

Caroline Wesdorp, huisarts, Lees het hele verhaal van Caroline

Isabel, 17 jaar chronische buikpijn, opgeblazen buik, stress en gewichtsverlies

Tijdens de afspraken met Judith heb ik gevoeld dat ik van mezelf hou. Ik vecht nu niet meer tegen mezelf, maar leef samen met mezelf. Ik vind dit enorm waardevol voor de rest van mijn leven.

Ervaring Isabel, 17 jaar chronische buikpijn, opgeblazen buik, stress en gewichtsverlies, Lees het hele verhaal van Isabel

Maartje, 15 jaar klachten van chronische buikpijn 

Ik kwam altijd graag bij Judith. Heel fijn dat ik nu weet waar de buikpijn vandaan komt.

Ervaring Maartje, 15 jaar klachten van chronische buikpijn , Lees het hele verhaal van Maartje

Ouders van meisje 14 jaar met obstipatie, buikpijn en misselijkheid

Onze dochter van 14 jaar heeft haar hele leven al last gehad van obstipatie. Ze had dan ook vaak last van buikpijn en misselijkheid. We hadden al van alles geprobeerd (speciale poli in het ziekenhuis, jaren Movicolon gebruikt en voedingsadviezen opgevolgd), maar niets hielp haar echt.

Ervaring ouders van meisje 14 jaar met obstipatie, buikpijn en misselijkheid, Lees het hele verhaal over dit meisje

Paquita González dos Santos – jeugdarts GGD en integraal arts in opleiding

‘Wat een verrijking’  Afgelopen maand juni heb ik een dag mee kunnen lopen bij praktijk Kinderbuik&co.

Ervaring Paquita González dos Santos - jeugdarts GGD en integraal arts in opleiding, Lees het hele verhaal van Paquita

Marloes Lurvinck – arts en hypnotherapeut

Ik heb een dag met Judith mee mogen lopen. Erg inspirerend en motiverend. Voor mij is dit de manier om mensen verder te helpen in hun proces.

Ervaring Marloes Lurvinck - arts en hypnotherapeut, Lees het hele verhaal van Marloes

Sifre, 14 jaar langdurige buikpijn en hoofdpijn

Voordat ik bij Kinderbuik&co kwam had ik last van buikpijn en hoofdpijn. Ik heb geleerd om oefeningen te doen om de pijn minder te maken en praten helpt ook wel goed. Ik ga veel beter met mezelf om, ik ben ook blijer.

Sifre, 14 jaar langdurige buikpijn en hoofdpijn., Lees het hele verhaal van Sifre

Ouders van dochter 4 jaar, langdurige buikklachten, slaapproblemen en obstipatie

Waar de artsen in ziekenhuizen de epileptische aanval van Flore en haar DNA afwijking wilden onderzoeken, wilden wij allereerst een oplossing voor de opgezette buik en slaapproblemen van onze dochter.

Ouders van dochter, 4 jaar langdurige buikklachten, slaapproblemen en obstipatie, Lees het hele verhaal van de ouders

Ouders van dochter 15 jaar langdurige buikpijn, hoofdpijn en misselijkheid

Door onze bezoeken aan Kinderbuik&co hebben we geleerd om erop te vertrouwen dat ons kind sterk genoeg en wijs genoeg is om haar klachten op te gaan lossen.

Ouders van dochter, 15 jaar langdurige buikpijn, hoofdpijn en misselijkheid, Lees het hele verhaal van de ouders

Ouders van zoon met depressies

Als ouders zijn we al jaren bewust van het feit dat onze zoon met enige regelmaat sombere periodes kent. Somber met uitspraken dat er een doodswens is op dat moment.

Ninke, moeder van Gabriel 13 jaar

Van het eerste bezoek tot pijnvrij door het leven van mijn kind zat maar een maand of 3. In 3 maanden een blij kind zonder buikpijn. Dat was het reizen naar Kinderbuik&co meer dan waard.

Ninke, moeder van Gabriel van 13 jaar:, Lees het hele verhaal van de moeder van Gabriel

Jongen, 14 jaar met chronische buikklachten en misselijkheid

Ik wilde graag weten waarom ik me zo slecht voelde en hoe ik minder ziek kon zijn. Voordat ik hier kwam dacht ik eerst niet zo veel aan mezelf en alleen aan andere terwijl ik zelf juist veel aandacht nodig had.

Jongen,14 jaar met chronische buikklachten en misselijkheid waardoor veel schoolverzuim., Lees het hele verhaal van deze jongen

Céleste, 14 jaar met ziekte van Crohn

Céleste kreeg na een poos harde ontlasting gehad te hebben een abces. Door de huisarts werd zij doorverwezen naar een kinderarts om te onderzoeken of er een achterliggende oorzaak was.

Céleste, 14 jaar met ziekte van Crohn , Lees het hele verhaal van Céleste

Fleur de Lorijn – kinderarts Emma Kinderziekenhuis 

Een dag meelopen met Judith was een mooie ervaring. Meer mensen kijken holistisch naar ziekte maar Judith handelt ook direct.

Fleur de Lorijn, kinderarts Emma Kinderziekenhuis, Lees het hele verhaal van Fleur

Diana, moeder van meisje 17 jaar met ernstige maagpijn aanvallen

Door de bezoeken aan dokter Judith Kocken hebben wij geleerd om beter om te gaan met de chronische maag- en darmklachten van mijn dochter.

Diana, moeder van het meisje van 17 jaar met ernstige maagpijn aanvallen , Lees het hele verhaal van de moeder van het meisje van 17 jaar

Meisje, 17 jaar met ernstige maagpijn aanvallen

Sinds ik bij Kinderbuik&co kom voel ik mij voor het eerst begrepen en serieus genomen.. Er werden gelijk een heel aantal onderzoeken gedaan waar andere doktoren niet aan mee wilden werken.

Meisje,17 jaar met ernstige maagpijn aanvallen , Lees het hele verhaal van het meisje van 17 jaar

Eljanne Warnedier – Huisarts

Recentelijk liep ik vanuit interesse in je werkwijze een ochtend mee in je praktijk. Een ochtend werd al gauw een dag;-)  De jonge vrouw met colitis ulcerosa die aangemoedigd door jouw uitleg en bemoediging durft te voelen welke emotie verscholen ligt onder haar pijnlijke darm.

Eljanne Wardenier – Huisarts, Lees het hele verhaal van Eljanne

Dominique Stumpel – Kinderarts AMC

De dag meelopen gisteren was een bijzondere ervaring en was ook op veel vlakken inspirerend. Wat gebeurt er veel tijdens een eerste consult in jouw spreekkamer: de rust … open aandacht voor het kind… wat het kind voelt … het systeem er omheen… en zoveel onderliggende emoties… en vooral dat alles er mag zijn….

Dominique Stumpel, kinderarts AMC, Lees het hele verhaal van Dominique

Vader van zoon met Colitis Ulcerosa

Toen bij mijn zoon Colitis Ulcerosa werd geconstateerd belanden wij als gezin in een nieuwe realiteit.
Een realiteit van een medisch circuit van trial & error. Het eerste ziekenhuis had na de diagnose Colitis Ulcerosa de boodschap; dit is chronisch je zult er de rest van je leven medicatie voor nodig hebben.

Vader van zoon met Colitis Ulcerosa , Lees het hele verhaal van vader

Milou, 11 jaar chronische buikpijn

We zijn heel lang op zoek geweest naar een verklaring voor mijn buikpijn. Ik had meerdere dagen in de week hevige buikpijn. De dokters in het ziekenhuis konden niets vinden.

Milou, meisje van 11 jaar chronische buikpijn , Lees het hele verhaal over Milou

Ouders van meisje 14 jaar chronische buikpijn

Een half jaar geleden waren we ten einde raad. Het ging niet goed met onze dochter. Somatisch kon er niet verklaard worden waar haar klachten vandaan kwamen en de reguliere behandeling bracht niet het gewenste resultaat.

Ouders, meisje van 14 jaar chronische buikpijn , Lees het hele verhaal over dit meisje

Anna Nordbeck – AIOS neurologie

Ik zou het jou ook zo gunnen om daar eens een blik te werpen!
In mijn opleiding neurologie word ik in iets minder dan 6 jaar tijd goed voorbereid in het opsporen en behandelen van neurologische aandoeningen zoals beroertes, hernia’s, ziekte van Parkinson en epilepsie.

Anna Nordbeck - AIOS neurologie, Lees het hele ervaringsverhaal van Anna

Noah, 11 jaar heeft Cystic fibrosis (CF)

Ik ben Noah (11) en ik heb Cystic fibrosis (CF). Ik ben naar Kinderbuik gegaan omdat ik heel veel buikpijn had. Ik wist niet of dit kwam vanwege mijn CF of omdat ik ook vaak gestrest ben omdat ik niet te laat wil komen. Ik heb van Judith geleerd om bij stress rustig tot 10 te tellen en te tegen mezelf zeggen dat het allemaal niet zo erg is.

Noah, 11 jaar heeft Cf, Lees het hele verhaal over Noah.

Brenda, 5 jaar onbegrepen buikpijn

Ruim een jaar liep Brenda al rond met buikklachten. Na een paar experimenten bij de huisarts en uiteindelijk een doorverwijzing naar de kinderarts en tal van onderzoeken kregen we te horen dat er met haar ‘niets aan de hand’ was.

Brenda, 5 jaar onbegrepen buikpijn, Lees het hele verhaal over Brenda.

Maarten, 7 jaar met jarenlang onbegrepen buikpijn

Vanaf het moment dat Maarten geboren is, nu bijna 9 jaar geleden, weten we niet beter dat hij buikpijn heeft. Uren lang hebben we met hem rondgelopen, nachten lang een baby met pijn.

Maarten, 7 jaar - jarenlange onbegrepen buikpijn., Lees het hele verhaal over Maarten.

Ilse, 18 jaar misselijkheid, darmklachten en hoofdpijn

Na een virusinfectie in november 2014 knapt Ilse maar niet op, ze houdt last van misselijkheid, darmklachten, hoofdpijn, koude rillingen en vermoeidheid. Na diverse bezoeken aan de huisarts werd na driekwart jaar de diagnose Coeliakie gesteld door een kinderarts.

Ilse, misselijkheid, darmklachten, hoofdpijn., Lees het hele verhaal over Ilse

Phileine, 10 jaar met jaren onbegrepen buikpijn

Onze dochter Phileine heeft al jaren last van buikpijn, die niet fysiek verklaarbaar is. Elk bezoek aan een arts of coach leverde wel in zekere zin iets op, maar we kregen eigenlijk geen concrete handvaten om er mee om te gaan. Opeens werd mijn aandacht op Facebook getrokken naar het filmpje over het boek van Judith Kocken.

Phileine, 10 jaar, met jaren onbegrepen buikpijn, Lees het hele verhaal over Phileine

Hanna, 7 maanden met reflux- en buikklachten

We zijn dankbaar dat wij in ons zoektocht Kinderbuik&co hebben ontdekt. Voor ons kleine dochtertje en ons hele gezin zijn de eerste maanden van haar leven heel zwaar geweest en dat is nog steeds voelbaar.

Hanna, 7 maanden - reflux- en buikklachten, Lees het hele verhaal over Hanna

Isis, 4 jaar met langdurige buikklachten en gebruik laxeermiddelen

Ze keek zo hoopvol toen dr. Judith in mei vorig jaar naar haar buikje keek… Ik vond dat pijnlijk om te zien, omdat ik haar nog een teleurstelling wilde besparen. Dit had ik niet eens durven hopen.

Isis, 4 jaar, langdurige buikklachten en gebruik laxeermiddelen, Lees het hele verhaal van deze ouders

Ouders, meisje van 7 jaar met langdurige, onbegrepen, buikklachten

Kinderbuik heeft ons gebracht dat we al na 1 sessie tot de kern kwamen. Er werd duidelijk wat de oorzaak van de buikpijn  was van onze dochter. Als je al een heel traject van onderzoeken hebt gehad, zonder resultaat, dan is het een enorme opluchting dat je weet wat er speelt.

Ouders van meisje 7 jaar, Lees het hele verhaal van deze ouders

Ione, 6 jaar met langdurige buikklachten

Al jaren werden wij van t kastje naar de muur gestuurd. Kinderartsen, pedagogen, kindertherapeuten, niemand wist raad met de situatie van onze zoon. Niemand begreep hem of zijn klachten.

Lotte, 13 jaar met gewicht- en eetproblemen

Na jaren van specialisten aflopen, onderzoeken en therapieën, ging het toch steeds slechter met onze dochter.

Govert, 4 jaar Coeliakie

Bij ons viel het kwartje pas laat dat onze zoon, middelste van drie, niet fit was. Toch hadden we al twee jaar, maar één vraag bij het consultatiebureau: “Waarom heeft hij zo’n dikke buik? Dat heeft niemand van ons gezin!”

Pascale, moeder van Govert, Lees het hele verhaal van Pascale

Iris, 14 jaar stofwisseling 

Vanaf de geboorte van Iris hebben wij, als ouders, altijd al het gevoel gehad dat er “iets” met ons kind aan de hand was. Na 2,5 jaar zijn we toch maar eens naar de huisarts gegaan.

Marco & Mechy, ouders van Iris, Lees het hele verhaal over Iris

Iris, 13 jaar voedingsproblemen 

Wat een verademing is Judith Kocken. Ze is zowel professionele arts als mens. De warme betrokken vrouw is precies wat je als ouders en kind het meest aanspreekt. Daarbij staat het kind helemaal centraal.

Edith, moeder van Iris, Lees het hele verhaal van Edith

Morris, 15 jaar buikklachten 

Mijn zoon is geboren in 2009. Hij huilde veel, had veel buikklachten en was vaak ziek. In eerste instantie werd gezegd: ‘Huilbaby’ maar na een opname toen hij 3 maanden oud was werd de diagnose Reflux gesteld.

Tessa, moeder van Morris, Lees het hele verhaal van Tessa

Mariëtte, 15 jaar buikklachten 

“Beter worden doe je thuis!” Oké, laten we dat eens proberen dan, wie weet, na het wel bekende van-het-kastje-naar-de-muur geslinger, spreekt deze slogan ons gelijk aan. De eerste afspraak bij Dokter Judith was bijzonder.

Marleen, 18 jaar PDS

Hallo, ik ben een meisje van 18 jaar en zit sinds november 2015 bij Kinderbuik&Co. 1 jaar lang had ik veel last van steken in mijn buik, soms zo erg dat ik niet meer normaal en rechtop kon lopen.

Silvia & Wilbert, ouders Marleen 

In november 2015 kampte onze dochter Marleen van bijna 18 al een jaar met hevige buikpijn, veel krampen, weinig eetlust en defeacatieproblemen. We kwamen terug uit het (reguliere) ziekenhuis waar de mededeling was gedaan dat de verrichte onderzoeken (gelukkig) geen fysieke oorzaken hadden opgeleverd.

Silvia & Wilbert, ouders Marleen, Lees het hele verhaal over Marleen

Anne, 17 jaar maag- en darmklachten

Mijn naam is Anne en ik ben 17 jaar. Mijn klachten begonnen toen ik 15 was. Het begon met maag klachten en later kwamen er ook nog darmklachten bij.

Marjolein, moeder Anne 17 jaar

Na een heel naar half jaar eindelijk een beetje lucht. We zijn bij Kinderbuik&co geweest en gaan heel voorzichtig hopen op betere tijden. Wat was Anne ziek en wat bepaalt dat hoe je leven eruit ziet!

Marjolein, moeder Anne 17 jaar, Lees het hele verhaal over Anne

Eline, moeder van Yfke

Toen het boek Kinderbuik net was verschenen las ik erover en heb het meteen gekocht. Ook met de gedachte dat ik daar dan met Yfke heen zou gaan als het slechter met haar zou gaan.

Eline, moeder van Yfke, Lees het hele verhaal over Yfke

Suze, 11 jaar buikklachten

Voordat ik naar Kinderbuik&co ging had ik elke dag buikpijn. Ik wist niet waardoor dat kwam. Mijn moeder had een bericht gezien op Facebook van Kinderbuik&co en had direct gemaild.

Suze 11 jaar, buikklachten, Lees het hele verhaal over Suze

Erwin & Karin, ouders van Suze

Onze dochter van 11 had al heel wat jaren last van haar buik. Bij de kinderarts in het ziekenhuis bij ons in de buurt, dacht men dat ze last had van obstipatie. Na jaren gebruik van Forlax, zei ons gevoel dat het toch iets anders moest zijn.

Erwin & Karin, ouders van Suze, Lees het hele verhaal van de ouders van Suze

Vader van Milou, buikklachten

Ongeveer 4 maanden geleden zijn mijn dochter Milou, mijn ex-vrouw en ik bij Kinderbuik&co gestart om wat te doen aan de buikpijn van mijn dochter. De aanpak van Kinderbuik&co is heel effectief geweest.

Marcia, buikklachten

Voordat ik bij Kinderbuik&co kwam had ik al een aantal klachten, zoals mijn buikpijn die al vanaf jongs af aan aanwezig was. Maar er waren de afgelopen 2 jaar ook meer klachten bij gekomen zoals het constant futloos zijn en een enorm down gevoel, waardoor ik mezelf steeds meer isoleerde.

Vader van twee zoons, beiden met buikklachten

Via een kennis met goede ervaringen zijn wij in contact gekomen met Kinderbuik&co. We hoorden positieve verhalen over de aanpak waarbij niet alleen naar de buik van het kind wordt gekeken, maar naar het hele kind en zijn eigen context.

Vader van twee zoons, Lees het hele ervaringsverhaal

Ouders van Lynn, buikklachten

Na een jaar in het ziekenhuis te hebben gelopen met onze dochter Lynn kregen we te horen dat er niks aan haar buikklachten was te doen. Geen aanwijsbaar en medisch oorzaak, dus we kunnen haar verder niet helpen was het antwoord.

Luc, KISS-syndroom

Zo zag ik op Facebook Kinderbuik&co voorbij komen en was totaal positief verrast. Ik ben mij erin gaan verdiepen en heb een afspraak gemaakt. De intake voelde gelijk goed en nog belangrijker, wij voelden ons gehoord.

Ouders van Noëlle, ACNES

Omdat de klachten van Noëlle verergerden, al ruim een jaar duurden en we ten einde raad waren, zijn we op zoek gegaan naar iemand die haar wel kon helpen.

Ouders van Eva, Buikklachten

Kinderbuik heeft ons gebracht dat we heel snel (al na 1 sessie) tot de kern kwamen. Na die ene sessie werd duidelijk wat de oorzaak van de buikpijn was van onze dochter.

Wat anderen zeggen over Kinderbuik&co

  • “het kind staat centraal”
  • “persoonlijke benadering & kleinschaligheid”
  • “gezondere leefstijl voor het hele gezin”
  • “ze kijken ook naar de niet medische aspecten”
  • “ik heb nu een gelukkiger kind”
  • “ze luisteren echt naar je klacht(en)”