Ervaringen2020-09-03T21:05:48+00:00

Ervaringen 

Ervaring van ouders van zoon met depressies

Als ouders zijn we al jaren bewust van het feit dat onze zoon met enige regelmaat sombere periodes kent. Somber met uitspraken dat er een doodswens is op dat moment.

Ervaring van ouders van zoon 15 jaar met depressies, Lees het hele verhaal van de ouders en de reactie van de zoon

Ervaring van Ninke, moeder van Gabriel van 13 jaar

 

Van het eerste bezoek tot pijnvrij door het leven van mijn kind zat maar een maand of 3. In 3 maanden een blij kind zonder buikpijn. Dat was het reizen naar Kinderbuik&co meer dan waard.

Ervaring van Ninke, moeder van Gabriel van 13 jaar:, Lees het hele verhaal van de moeder van Gabriel

Ervaring van jongen van 14 jaar met chronische buikklachten en misselijkheid

Ik wilde graag weten waarom ik me zo slecht voelde en hoe ik minder ziek kon zijn. Voordat ik hier kwam dacht ik eerst niet zo veel aan mezelf en alleen aan andere terwijl ik zelf juist veel aandacht nodig had.

Ervaring van Jongen van 14 jaar met chronische buikklachten en misselijkheid waardoor veel schoolverzuim., Lees het hele verhaal van deze jongen

Ervaring van Céleste, 14 jaar met ziekte van Crohn

Céleste kreeg na een poos harde ontlasting gehad te hebben een abces. Door de huisarts werd zij doorverwezen naar een kinderarts om te onderzoeken of er een achterliggende oorzaak was. Na 2 bezoeken waarin wat onderzoekjes en een hoop aannames werden gedaan was er al meteen een diagnose: de ziekte van Crohn.

Ervaring van Céleste, 14 jaar met ziekte van Crohn , Lees het hele verhaal van Céleste

Ervaring van Fleur de Lorijn – kinderarts Emma Kinderziekenhuis

Een dag meelopen met Judith was een mooie ervaring. Meer mensen kijken holistisch naar ziekte maar Judith handelt ook direct.

Ervaring van Fleur de Lorijn, kinderarts Emma Kinderziekenhuis, Lees het hele verhaal van Fleur

Ervaring van Diana, moeder van het meisje van 17 jaar met ernstige maagpijn aanvallen  

Heel graag wil ik vertellen over de behandeling bij Kinderbuik&co die op ons hele gezin een zeer positieve uitwerking heeft gehad. Door de bezoeken aan dokter Judith Kocken hebben wij geleerd om beter om te gaan met de chronische maag- en darmklachten van mijn dochter.

Ervaring van Diana, moeder van het meisje van 17 jaar met ernstige maagpijn aanvallen , Lees het hele verhaal van de moeder van het meisje van 17 jaar

Ervaring van een meisje van 17 jaar met ernstige maagpijn aanvallen  

Sinds ik bij Kinderbuik&co kom voel ik mij voor het eerst begrepen en serieus genomen wat ik bij geen enkele andere dokter had. Er werden gelijk een heel aantal onderzoeken gedaan waar andere doktoren niet aan mee wilden werken.

Ervaring van meisje van 17 jaar met ernstige maagpijn aanvallen , Lees het hele verhaal van het meisje van 17 jaar

Ervaring van Eljanne Wardenier – Huisarts 

Recentelijk liep ik vanuit interesse in je werkwijze een ochtend mee in je praktijk. Een ochtend werd al gauw een dag;-)  De jonge vrouw met colitis ulcerosa die aangemoedigd door jouw uitleg en bemoediging durft te voelen welke emotie verscholen ligt onder haar pijnlijke darm.

Ervaring van Eljanne Wardenier – Huisarts, Lees het hele verhaal van Eljanne

Ervaring van Dominique Stumpel, kinderarts AMC

De dag meelopen gisteren was een bijzondere ervaring en was ook op veel vlakken inspirerend. Wat gebeurt er veel tijdens een eerste consult in jouw spreekkamer: de rust … open aandacht voor het kind… wat het kind voelt … het systeem er omheen… en zoveel onderliggende emoties… en vooral dat alles er mag zijn….

Ervaring van Dominique Stumpel, kinderarts AMC, Lees het hele verhaal van Dominique

Vader van zoon met Colitis Ulcerosa

Toen bij mijn zoon Colitis Ulcerosa werd geconstateerd belanden wij als gezin in een nieuwe realiteit.
Een realiteit van een medisch circuit van trial & error. Het eerste ziekenhuis had na de diagnose Colitis Ulcerosa de boodschap; dit is chronisch je zult er de rest van je leven medicatie voor nodig hebben.

Vader van zoon met Colitis Ulcerosa , Lees het hele verhaal van vader

Milou van 11  jaar, chronische buikpijn

We zijn heel lang op zoek geweest naar een verklaring voor mijn buikpijn. Ik had meerdere dagen in de week hevige buikpijn. De dokters in het ziekenhuis konden niets vinden. Ze noemden mijn buikpijn vervolgens functionele buikpijn. Nadat mijn moeder via internet bij de website van kinderbuik&co kwam, hebben we bij dr Judith een afspraak gemaakt.

Milou, meisje van 11 jaar chronische buikpijn , Lees het hele verhaal over Milou

Ouders, meisje van 14  jaar chronische buikpijn

Een half jaar geleden waren we ten einde raad. Het ging niet goed met onze dochter. Somatisch kon er niet verklaard worden waar haar klachten vandaan kwamen en de reguliere behandeling bracht niet het gewenste resultaat. Het traject duurde lang, was inefficiënt en gaf ons niet het vertrouwen dat het de goede kant op ging. Met onze dochter ging het ondertussen steeds slechter. Een multidisciplinaire behandeling van haar ‘eetstoornis’ in de gespecialiseerde jeugdzorg was geïndiceerd volgens de behandelend kinderarts.

Ouders, meisje van 14 jaar chronische buikpijn , Lees het hele verhaal over dit meisje

Anna Nordbeck, AIOS neurogie: ‘ Ik zou het jou ook zo gunnen om daar eens blik te werpen’

In mijn opleiding neurologie word ik in iets minder dan 6 jaar tijd goed voorbereid in het opsporen en behandelen van neurologische aandoeningen zoals beroertes, hernia’s, ziekte van Parkinson en epilepsie. Wij worden getraind in differentiëren tussen wel/geen neurologische oorzaak van de klachten en verwijzen laagdrempelig retour naar de huisarts als we er niet uitkomen met als conclusie; ‘thans geen onderliggende neurologisch substraat’.

Noah, 11 jaar heeft Cystic fibrosis (CF). 

Ik ben Noah (11) en ik heb Cystic fibrosis (CF). Ik ben naar Kinderbuik gegaan omdat ik heel veel buikpijn had. Ik wist niet of dit kwam vanwege mijn CF of omdat ik ook vaak gestrest ben omdat ik niet te laat wil komen. Ik heb van Judith geleerd om bij stress rustig tot 10 te tellen en te tegen mezelf zeggen dat het allemaal niet zo erg is. Ik heb nu veel minder vaak buikpijn en als ik buikpijn heb dan is dat meestal omdat ik te weinig medicijnen heb genomen.

Noah, 11 jaar heeft Cf, Lees het hele verhaal over Noah.

Brenda, 5 jaar onbegrepen buikpijn

Ruim een jaar liep Brenda al rond met buikklachten. Na een paar experimenten bij de huisarts en uiteindelijk een doorverwijzing naar de kinderarts en tal van onderzoeken kregen we te horen dat er met haar “niets aan de hand was”. Goed nieuws natuurlijk, maar als je dochter – op het moment dat je het telefoontje met die uitslag krijgt – krom loopt door buikpijn is er echt wel ‘iets aan de hand’.

Brenda, 5 jaar onbegrepen buikpijn, Lees het hele verhaal over Brenda.

Maarten, 7 jaar, jarenlange onbegrepen buikpijn

Vanaf het moment dat Maarten geboren is, nu bijna 9 jaar geleden, weten we niet beter dat hij buikpijn heeft. Uren lang hebben we met hem rondgelopen, nachten lang een baby met pijn. Vanaf een half jaar heeft hij regelmatig buikinfecties gehad ( Spugen, diarree, tot uitdrogen en schokkend babylijfje toe)  wat eindigde in weer een aantal overnachtingen in het ziekenhuis. Zoveel onderzoeken, en bijna niets vinden. Doorgestuurd en samen gezocht met het WKZ, de VU en daar komt een afweerstoornis uit, ook denken ze aan Coeliakie. Een dieet lijkt een maand verlichting te brengen in combi met de medicatie tegen de afweerstoornis.

Maarten, 7 jaar - jarenlange onbegrepen buikpijn., Lees het hele verhaal over Maarten.

Ilse, 18 jaar – misselijkheid, darmklachten, hoofdpijn.

Na een virusinfectie in november 2014 knapt Ilse maar niet op, ze houdt last van misselijkheid, darmklachten, hoofdpijn, koude rillingen en vermoeidheid. Na diverse bezoeken aan de huisarts werd na driekwart jaar de diagnose Coeliakie gesteld door een kinderarts. Ze is intussen meer dan 7 kilo afgevallen.
Na een streng dieet zonder gluten verminderen de klachten iets maar zijn niet weg. Ook na bezoek van een diëtiste, orthomoleculair therapeut, therapeut voor natuurgeneeswijze, jongeren therapeut blijft Ilse klachten houden.

Ilse, misselijkheid, darmklachten, hoofdpijn., Lees het hele verhaal over Ilse

Phileine, 10 jaar – met jaren onbegrepen buikpijn.

“Onze dochter Phileine heeft al jaren last van buikpijn, die niet fysiek verklaarbaar is. Elk bezoek aan een arts of coach leverde wel in zekere zin iets op, maar we kregen eigenlijk geen concrete handvaten om er mee om te gaan. Opeens werd mijn aandacht op Facebook getrokken naar het filmpje over het boek van Judith Deckers.”

Phileine, 10 jaar, met jaren onbegrepen buikpijn, Lees het hele verhaal over Phileine

Hanna, 7 maanden – reflux- en buikklachten

We zijn dankbaar dat wij in ons zoektocht dit medisch centrum hebben ontdekt. Voor ons kleine dochtertje en ons hele gezin zijn de eerste maanden van haar leven heel zwaar geweest en dat is nog steeds voelbaar. Enkele maanden geleden zochten wij naar een kinderarts die tijd zou nemen om naar het hele verhaal in al zijn facetten te luisteren, met een open blik om ons te begeleiden met het omgaan met reflux- en buikklachten van onze dochter. Gelukkig kwam er tijdens de behandeling veel in beweging. Het was prettig om te kunnen ervaren dat een uitstekende medische expertise en een persoonsgerichte en integrale aanpak hand in hand kunnen gaan.

Hanna, 7 maanden - reflux- en buikklachten, Lees het hele verhaal over Hanna

Isis, 4 jaar, langdurige buikklachten en gebruik laxeermiddelen

“Ze keek zo hoopvol toen dr. Judith in mei vorig jaar naar haar buikje keek… Ik vond dat pijnlijk om te zien, omdat ik haar nog een teleurstelling wilde besparen. Dit had ik niet eens durven hopen. Ze is veranderd in een zorgeloos, vrolijk en relaxed kind. Beste dr. Judith en team dank voor jullie goede zorgen!” Deze maand is het een jaar geleden dat wij, met onze inmiddels 4-jarige dochter Isis, bij Kinderbuik & Co terecht kwamen.Na 3 heftige jaren waren wij zo goed als ‘uitgedokterd’. Isis gebruikte op dat moment uiteindelijk, de maximum dosis laxeermiddel en kreeg regelmatig klysma’s.

Isis, 4 jaar, langdurige buikklachten en gebruik laxeermiddelen, Lees het hele verhaal van deze ouders

Ouders, meisje van 7 jaar met langdurige, onbegrepen, buikklachten

“Kinderbuik heeft ons gebracht dat we al na 1 sessie tot de kern kwamen. Er werd duidelijk wat de oorzaak van de buikpijn  was van onze dochter. Als je al een heel traject van onderzoeken hebt gehad, zonder resultaat, dan is het een enorme opluchting dat je weet wat er speelt. Wij hebben geleerd dat er een causaal verband zit tussen buikpijn bij een kind en hoe lekker ze in hun vel zitten. Als een kind een minder prettige ervaring heeft en/of er speelt iets, dan kunnen ze dat soms niet direct omschrijven.”

Ouders van meisje 7 jaar, Lees het hele verhaal van deze ouders

Ione  6 jaar, langdurige buikklachten

Al jaren werden wij van t kastje naar de muur gestuurd. Kinderartsen, pedagogen, kindertherapeuten, niemand wist raad met de situatie van onze zoon. Niemand begreep hem of zijn klachten. Toen we via via een folder van Kinderbuik&co in handen kregen hebben we geen moment getwijfeld en gelijk de telefoon gepakt. Na ons verhaal verteld te hebben konden we al heel snel terecht.

Lotte 13 jaar, gewicht- en eetproblemen

Na jaren van specialisten aflopen, onderzoeken en therapieën, ging het toch steeds slechter met onze dochter. Nadat we naar een kinderdiëtist waren doorverwezen, omdat ze inmiddels 10 kilo was afgevallen en niet meer wilde eten, kregen we van haar het advies om een afspraak te maken bij Kinderbuik&co.

Govert 4 jaar, Coeliakie

Bij ons viel het kwartje pas laat dat onze zoon, middelste van drie, niet fit was. Toch hadden we al twee jaar, maar één vraag bij het consultatiebureau: “Waarom heeft hij zo’n dikke buik? Dat heeft niemand van ons gezin!” Steeds weer kwam dat onbevredigende antwoord dat dat bij peuters/kleuters hoort. Totdat het opeens steeds slechter en slechter met onze zoon ging. Hij viel steeds vaker, werd emotioneler, ging vaker naar het toilet (al viel ons dat pas laat op, omdat hij heel zelfstandig is en er nog 2 kleintjes rondliepen) en kwam ’s nachts steeds uit zijn bed! Pas laat werd hij doorgestuurd naar een arts.
Pascale, Moeder van Govert, Lees het hele verhaal van Pascale

Iris 14 jaar, Stofwisseling

Vanaf de geboorte van Iris hebben wij, als ouders, altijd al het gevoel gehad dat er “iets” met ons kind aan de hand was. Na 2,5 jaar zijn we toch maar eens naar de huisarts gegaan. Deze vertelde dat Iris inderdaad achter liep in haar lichamelijke ontwikkeling maar we moesten ons vooral geen zorgen maken. Dit was het begin van het welbekende “kastje naar de muur” verhaal. Bij diverse artsen werden we niet serieus genomen.
Marco & Mechy, ouders van Iris, Lees het hele verhaal over Iris

Iris 13 jaar, voedingsproblemen

Kind voorop!

Wat een verademing is Judith Deckers. Ze is zowel professionele arts als mens. De warme betrokken vrouw is precies wat je als ouders en kind het meest aanspreekt. Daarbij staat het kind helemaal centraal. Judith ging het gesprek met onze dochter Iris aan, ze legde haar dingen uit en luisterde waar zij mee zat. Ze bracht meerdere disciplines bij elkaar: naast de medische kant ook voeding en rust.

Edith, moeder van Iris, Lees het hele verhaal van Edith

Morris 15 jaar, Buikklachten

Mijn zoon is geboren in 2009. Hij huilde veel, had veel buikklachten en was vaak ziek. In eerste instantie werd gezegd:’Huilbaby’ maar na een opname toen hij 3 maanden oud was werd de diagnose Reflux gesteld. Veel verschillende medicatie later begonnen de verstoppingen
Tessa, moeder van Morris, Lees het hele verhaal van Tessa

Mariëtte, 15 jaar Buikklachten

Het verhaal van onze ervaring bij Kinderbuik&co

“Beter worden doe je thuis!”
Oké, laten we dat eens proberen dan, wie weet, na het wel bekende van-het-kastje-naar-de-muur geslinger, spreekt deze slogan ons gelijk aan.
We hebben een dochter met buikpijn, eigenlijk altijd, al een paar jaar.
De eerste afspraak bij Dokter Judith was bijzonder. Een warm ontvangst en Yes! Eindelijk een dokter die oprecht naar ons luistert en begrijpt dat het in het buikje van onze dochter niet goed zit!

Marleen, 18 jaar PDS

Hallo, ik ben een meisje van 18 jaar en zit sinds november 2015 bij Kinderbuik&Co. 1 jaar lang had ik veel last van steken in mijn buik, soms zo erg dat ik niet meer normaal en rechtop kon lopen. Ik ben toen bij het ziekenhuis geweest en heb allerlei onderzoekjes gekregen. De uitslag was dat ik PDS (prikkelbare darm syndroom) heb. Dit is een chronische darmaandoening en de dokters zeiden dat de buikpijn zal blijven maar dat ik er wel van alles aan kan doen om het te verminderen.

Silvia & Wilbert, ouders Marleen

In november 2015 kampte onze dochter Marleen van bijna 18 al een jaar met hevige buikpijn, veel krampen, weinig eetlust en defeacatieproblemen. We kwamen terug uit het (reguliere) ziekenhuis waar de mededeling was gedaan dat de verrichte onderzoeken (gelukkig) geen fysieke oorzaken hadden opgeleverd, zij dus waarschijnlijk last had van prikkelbare darmen en wij konden in de volgende zes weken op een website een dieet gaan uitzoeken die Marleen zou willen uitproberen. Dit voelde niet prettig en vooral onbegrepen en ondertussen lag Marleen veel op bed met hevige pijn, slikte maagbeschermers en pijnstillers en kwam ze in de problemen met haar opleiding.
Silvia & Wilbert, ouders Marleen, Lees het hele verhaal over Marleen

Anne, 17 jaar maag- & darmklachten

Mijn naam is Anne en ik ben 17 jaar. Mijn klachten begonnen toen ik 15 was. Het begon met maag klachten en later kwamen er ook nog darmklachten bij. Ik ben lang ziek geweest en had ook erg last van vermoeidheid. Mijn klachten zijn nog niet weg maar ik heb best al een lang verhaal. Daarom deel ik graag met jullie wat mijn verhaal tot nu toe is.

Marjolein, moeder Anne 17 jaar

Na een heel naar half jaar eindelijk een beetje lucht. We zijn bij Kinderbuik&co geweest en gaan heel voorzichtig hopen op betere tijden. Wat was Anne ziek en wat bepaalt dat hoe je leven eruit ziet!
In september 2014 had ze wat last van maagzuur dus onze huisarts gaf haar medicijnen om de productie hiervan te remmen. Eind november kregen we in Alkmaar van De DML kinderarts te horen dat het probleem in haar darmen zit en dat ze andere medicatie nodig heeft. Daarnaast moet ze gaan ‘spoelen’ om haar darmen te resetten. Dit is niet niks maar het helpt. Ze knapt wat op, kan weer naar school en probeert voorzichtig wat te sporten.
Marjolein, moeder Anne 17 jaar, Lees het hele verhaal over Anne

Eline, moeder van Yfke

Toen het boek Kinderbuik net was verschenen las ik erover en heb het meteen gekocht.
Ook met de gedachte dat ik daar dan met Yfke heen zou gaan als het slechter met haar zou gaan.

Eline, moeder van Yfke, Lees het hele verhaal over Yfke

Suze, 11 jaar buikklachten

Voordat ik naar Kinderbuik&co ging had ik elke dag buikpijn. Ik wist niet waardoor dat kwam. Mijn moeder had een advertentie gezien op Facebook van Kinderbuik&co en had direct gemaild.
Toen we daar voor het eerst kwamen gingen we naar dokter Judith, body & mind, de psychologe en de diëtiste. De diëtiste zei dat ik veel moest veranderen in mijn eetpatroon, zoals geen Nutella, geen koekjes uit de supermarkt, geen snoep en geen chips. Dat vond ik niet leuk.

Suze 11 jaar, buikklachten, Lees het hele verhaal over Suze

Erwin & Karin, ouders van Suze

Onze dochter van 11 had al heel wat jaren last van haar buik. Bij de kinderarts in het ziekenhuis bij ons in de buurt, dacht men dat ze last had van obstipatie. Na jaren gebruik van Forlax, zei ons gevoel dat het toch iets anders moest zijn.
Op Facebook zagen we een advertentie voorbij komen van Kinderbuik&co. Nadat we op de website hadden gekeken, besloten we om een mailtje te sturen met de vraag of Kinderbuik&co iets kon betekenen voor onze dochter.

Erwin & Karin, ouders van Suze, Lees het hele verhaal van de ouders van Suze

Vader van Milou, buikklachten

Ongeveer 4 maanden geleden zijn mijn dochter Milou, mijn ex-vrouw en ik bij Kinderbuik&co gestart om wat te doen aan de buikpijn van mijn dochter. De aanpak van Kinderbuik&co is heel effectief geweest en 4 maanden later is mijn dochter van haar buikpijn af.

Marcia, buikklachten

Voordat ik bij Kinderbuik&co kwam had ik al een aantal klachten, zoals mijn buikpijn die al vanaf jongs af aan aanwezig was. Maar er waren de afgelopen 2 jaar ook meer klachten bij gekomen zoals het constant futloos zijn en een enorm down gevoel, waardoor ik mezelf steeds meer isoleerde. Ik ging bijna nooit meer de deur uit, had geen eetlust meer en werd vaak misselijk. Ik wist dat er iets niet goed zat maar ik kwam er niet uit ik zat verschrikkelijk in de knoop en was ten einde raad.

Vader van twee zoons, beiden met buikklachten

Via een kennis met goede ervaringen zijn wij in contact gekomen met Kinderbuik&co. We hoorden positieve verhalen over de multidisciplinaire aanpak waarbij niet alleen naar de buik van het kind wordt gekeken, maar naar het hele kind en zijn eigen context. Dit sprak ons erg aan. Onze twee zoons, hadden namelijk beiden buikklachten.
Vader van twee zoons, Lees het hele ervaringsverhaal

Ouders van Lynn, buikklachten

Na een jaar in het ziekenhuis te hebben gelopen met onze dochter Lynn kregen we te horen dat er niks aan haar buikklachten was te doen. Geen aanwijsbaar en medisch oorzaak, dus we kunnen haar verder niet helpen was het antwoord. Na wat zoeken op internet kwamen we hele goede verhalen tegen over Kinderbuik&co. Ik belde direct en vrij snel daarna konden we al terecht.

Luc, KISS-syndroom

Zo zag ik op Facebook Kinderbuik&co voorbij komen en was totaal positief verrast. Ik ben mij erin gaan verdiepen en heb een afspraak gemaakt. De intake voelde gelijk goed en nog belangrijker, wij voelden ons gehoord.

Ouders van Noëlle, ACNES

Omdat de klachten van Noëlle verergerden, al ruim een jaar duurden en we ten einde raad waren, zijn we op zoek gegaan naar iemand die haar wel kon helpen. Op advies van de moeder van een vriendinnetje van Noëlle, zijn wij op de site gaan kijken en hebben we in overleg met de huisarts en Noëlle een afspraak bij Kinderbuik&co gemaakt. Dit is echt de beste keuze ooit geweest.

Ouders van Eva, Buikklachten

Kinderbuik heeft ons gebracht dat we heel snel (al na 1 sessie) tot de kern kwamen. Na die ene sessie werd duidelijk wat de oorzaak van de buikpijn was van onze dochter. Als je al een heel traject van onderzoeken hebt gehad zonder resultaat dan is het een enorme opluchting dat je weet wat er speelt.

Wat anderen zeggen over Kinderbuik&co

  • “het kind staat centraal”
  • “persoonlijke benadering & kleinschaligheid”
  • “gezondere leefstijl voor het hele gezin”
  • “ze kijken ook naar de niet medische aspecten”
  • “ik heb nu een gelukkiger kind”
  • “ze luisteren echt naar je klacht(en)”