Bij Kinderbuik&co begrepen ze precies wat er aan de hand was en dat gaf mij een heel fijn gevoel omdat niemand mij eerst echt begreep.

‘Ik wilde graag weten waarom ik me zo slecht voelde en hoe ik minder ziek kon zijn. Voordat ik hier kwam dacht ik eerst niet zo veel aan mezelf en alleen aan andere terwijl ik zelf juist veel aandacht nodig had.

Ik heb bij Judith geleerd om eigenlijk heel rustig met mijn klachten om te gaan en ik neem bijvoorbeeld de tijd om te eten en op de wc te zitten.

Thuis gaan dingen ook anders. Mijn ouders en zusje houden er ook meer rekening mee en we doen sommige dingen die we eerst niet deden zoals 7 keer kauwen voordat je iets doorslikt.’

De ouders van de jongen vertellen dat de bezoeken aan Kinderbuik&co helderheid gaven over de oorzaak van de chronische buikpijn:

We wisten niet meer goed wat medisch en of mentaal veroorzaakt werd in combinatie met de puberteit

We hebben bij Kinderbuik&co geleerd om de regie bij onze zoon zelf te laten. Hij weet hoe zijn lijf reageert en kan heel goed zelf bepalen en ontdekken wat helpt en wat niet.  Als ouder hebben we geleerd hem meer los te laten en te vertrouwen op zijn eigen ervaring en oordeel. Niet voor hem denken, maar hem laten denken en/of aangeven wat hij wil en hulp laten vragen waar nodig.

Judith is heel duidelijk en direct en neemt alles wat mijn zoon zegt serieus. Dat werkte heel verhelderend voor hem waardoor hij ook meer z’n eigen plek inneemt zoals dat voor hem goed voelt. In combinatie met het uitsluiten of er ergens een medische oorzaak voor is, geeft het vertrouwen in ‘je lijf is wijs‘.

Juni 2020