Organisatie2018-09-04T11:51:29+00:00

Kinderbuik&co werkt met een team van ervaren experts van uiteenlopende achtergrond. Experts verbonden door een gedeelde missie: het verbeteren van de gezondheid en het geluk van kinderen met langdurig, onbegrepen klachten.

Judith Deckers-Kocken
Judith Deckers-KockenKinderarts MDL en initiatiefnemer

dr. Judith M. Deckers-Kocken is een ervaren kinderarts voor maag-, darm-, leverziekten (MDL), initiatiefnemer en oprichter van Kinderbuik&co.

Zij werkt al meer dan 20 jaar als arts en wetenschappelijk onderzoeker in verschillende ziekenhuizen. Judith heeft onder andere een kinder Maag-, Darm-, Leverafdeling in een ziekenhuis in Almere opgezet, deed veelbelovend onderzoek naar het effect van kinderyoga bij kinderen met functionele buikpijn en had een eigen kinder-MDL praktijk in het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch.

In het Jeroen Bosch ziekenhuis heeft Judith een multidisciplinaire coeliakiepoli, IBD poli (voor kinderen met crohn en colitis ulcerosa), transitiepoli (voor jongeren vanaf 12 jaar) en buikpijnpoli opgezet. Het promotieonderzoek dat in Den Bosch is opgezet en gedaan, heeft geresulteerd in de promotie van Judith Korterink in 2015.

Als expert voor kinderen met maag-, darm-, en leverproblemen staat vraaggestuurde zorg op maat en kwaliteit van leven centraal in de benadering van Kinderbuik&co.

Bekijk proefschrift
Judith Korterink

RAAD VAN TOEZICHT

prof dr Hans Buller, voorzitter
Hubert Friederich, Director bij Deloitte

AMBASSADEURS

Jos Houba
Iris van Oosterhout
Angel Wever