Medische praktijk Kinderbuik&co

Kinderbuik&co is DE medische specialist voor kinderen en volwassenen met langdurige of onbegrepen klachten. In essentie is ieder mens zijn of haar Kinderbuik.

Dr. Judith M. Kocken, werkt al meer dan 30 jaar als kinderarts gespecialiseerd in maag-darm en leverproblemen en wetenschappelijk onderzoeker en is daarnaast werkzaam als arts voor integrale-leefstijl geneeskunde. Ieder mens krijgt een persoonlijk behandeling met het beste uit 2 werelden: topklinische medische zorg met persoonlijke begeleiding op maat.

Naast medische behandeling worden wetenschappelijk bewezen behandelingen toegepast met aandacht voor leefstijl, voeding, ademhaling, Body & Mind behandeling, stress vermindering, bewegen, slapen, sociale interactie en psychosociale begeleiding, zodat lichaam, geest, denken, emoties en voelen aandacht krijgen.

Missie en visie

Gezondheidszorg kan naar een nieuw niveau gebracht worden door de beste medische zorg en behandeling van de hele mens, in plaats van alleen de klacht of het symptoom. Door samen te kijken wat er nodig is om regie over je eigen gezondheid te hebben en houden, worden langdurige klachten, met school- en werkverzuim voorkomen.

Het is mijn diepste wens een bijdrage te leveren aan verbeteren van gezondheid en geluk van kinderen en volwassenen met langdurige klachten. De hele mens met de klachten staat centraal in de behandeling en niet alleen de klacht of het symptoom. Aandacht voor de oorzaak onder de klachten geeft werkelijke heling en eigen regie over je gezondheid en geluk.

Ziekte en gezondheid staan niet op zichzelf. In plaats van veelvuldige en jarenlange medische consumptie, symptoombestrijding en ‘pleisters plakken’ kijkt Kinderbuik&co naar het grotere geheel. We ondersteunen en behandelen mensen door samen te kijken wat er nodig is voor het ervaren van gezondheid en geluk.

De missie van Kinderbuik&co

Wij begeleiden kinderen  en volwassenen met langdurige klachten bij het nemen van regie over hun ongemak, zodat iedereen in zijn of haar kracht kan zijn en gezondheid en geluk ervaart.

Integrale visie op gezondheid

In de vernieuwende visie op gezondheid staat de hele mens en het gezin centraal. Naast reguliere geneeskunde kunnen ademhaling, Body & Mind behandelingen, leefstijladvies en voeding als je beste medicijn helpen bij het verbeteren van gezondheid. We ondersteunen mensen om in hun kracht te zijn en kwaliteit van leven te vergroten.

Voor wie?

Kinderbuik&co is er voor kinderen, jongeren en volwassenen met langdurige of onbegrepen klachten.

Heb je regelmatig buikpijn, hoofdpijn, moeheid, misselijkheid of geen eetlust voordat school of werk begint, voor een sportwedstrijd, of net als je wilt gaan eten of slapen? Heb je wel eens het gevoel dat je gedrag wordt bepaald of beïnvloed  door externe omstandigheden en je weinig regie hebt over je leven en je wordt geleefd of veel “moet”?

Onze aanpak

Kinderbuik&co heeft een vernieuwende aanpak 

Ondanks de toegevoegde waarde van de medische onderzoeken en behandeling met medicijnen die klachten kunnen verminderen, zitten veel kinderen en volwassenen niet goed in hun vel. Bij Kinderbuik&co staat een holistische behandeling centraal: naast medische behandeling is er advies en begeleiding op het gebied van voeding, ademhaling, stress vermindering, slapen, bewegen, rusten, her-programmeren van je denkpatronen en overtuigingen en transformatie van (onderdrukte) emoties.

Second opinion

Ben je onder behandeling in een ander ziekenhuis, en wil je de mening horen van kinderarts en arts voor integrale en leefstijlgeneeskunde, dr. Judith M. Kocken, die zich heeft gespecialiseerd in Maag-, Darm-, Leverproblemen en langdurige en onverklaarbare klachten? Vraag dan aan de behandelend arts een verwijsbrief voor een second opinion.

Je hebt recht op een second opinion vanuit je basisverzekering, op voorwaarde dat het zorg betreft die vanuit je basisverzekering wordt vergoed. Mocht je behandelend arts dit niet willen doen, dan kan je huisarts je hiermee helpen. Wanneer je een afspraak hebt bij Kinderbuik&co, ontvangen we tevoren graag alle medische gegevens zodat we ons goed kunnen voorbereiden op je bezoek.

Voor vragen, informatie of het maken van een afspraak voor een second opinion zijn we bereikbaar via telefoonnummer 06 -11519944 of via de mail  info@kinderbuikenco.nl

Kinderbuik&co biedt geen acute eerste hulp aan. Voor acute problemen ga je naar de huisarts, huisartsenpost of de spoedeisende hulp van het ziekenhuis dichtbij je woonplaats.