Teddy, 15 jaar met langdurige buikpijn, hoofdpijn en misselijkheid

Door onze bezoeken aan Kinderbuik&co hebben we geleerd om erop te vertrouwen dat ons kind sterk genoeg en wijs genoeg is om haar klachten op te gaan lossen. We kunnen nu makkelijker met de (chronische) klachten van ons kind omgaan doordat we zien dat het ons kind helpt, dat wanneer er nog wel buikpijn is we daar met elkaar beter mee om kunnen gaan.

Vertrouwen dat ons kind sterk en wijs genoeg is om haar klachten op te gaan oplossen

Kinderbuik&co heeft in onze beleving een aanpak die dieper gaat dan medische wetenschap.  Ze kijken naar het innerlijk in plaats van alleen naar medische verklaringen. Het is een samenwerking tussen kind en gezin en Judith, een warm en wijs mens, om zo oplossingen te vinden die kunnen helpen.

Door onze bezoeken aan Kinderbuik&co hebben we geleerd om erop te vertrouwen dat ons kind sterk genoeg en wijs genoeg is om haar klachten op te gaan lossen. We kunnen nu makkelijker met de (chronische) klachten van ons kind omgaan doordat we zien dat het ons kind helpt, dat wanneer er nog wel buikpijn is we daar met elkaar beter mee om kunnen gaan. Zonder verdriet en boosheid of machteloosheid, maar met positieve energie omdat het er mag zijn en we daardoor meer kunnen accepteren dat het soms is wat het is.
Het heeft in ons gezin minder spanning gebracht, we zijn niet meer alleen maar bezig met het kind met buikpijn, er is vertrouwen dat wij met elkaar dit aan kunnen. Er is positieve energie.

Aan nieuwelingen bij Kinderbuik&co willen wij meegeven: stel je helemaal open, wees niet bang om in de spiegel te kijken, vertrouw erop dat er meer is dan alleen wetenschap. Je hoeft niet zweverig te zijn of wat dan ook, van binnenuit zit veel kracht die jou samen met Judith verder kan brengen.

Een verschil met een ander ziekenhuis is de warme sfeer bij Kinderbuik&co.  Judith is kinderarts maar dat voelt voor ons niet zo.
Ze kijkt echt naar jou, wie je bent. Het gevoel dat je er echt toe doet. Ook pakt zij het probleem compleet aan dus niet, oh plak er maar een pleister op en neem pilletjes, maar waarom heb jij deze klachten, waar kan het dan vandaan komen.
Door er ook thuis ermee aan de slag te gaan geeft dat ook inzicht en helpt mee met het accepteren van de klacht.

Waarom niet meer artsen een holistische aanpak inzetten is ons echt een raadsel.

Nanja en Jeroen, ouders

Februari 2021