Ilse, 18 jaar, misselijkheid, darmklachten, hoofdpijn

Na een virusinfectie in november 2014 knapt Ilse maar niet op, ze houdt last van misselijkheid, darmklachten, hoofdpijn, koude rillingen en vermoeidheid.
Na diverse bezoeken aan de huisarts werd na driekwart jaar de diagnose Coeliakie gesteld door een kinderarts. Ze is intussen meer dan 7 kilo afgevallen.
Na een streng dieet zonder gluten verminderen de klachten iets maar zijn niet weg. Ook na bezoek van een diëtiste, orthomoleculair therapeut, therapeut voor natuurgeneeswijze, jongeren therapeut blijft Ilse klachten houden.

In de zomer van 2016, zijn de klachten er nog steeds. Alle diëten, therapieën, supplementen enzovoort hebben onvoldoende effect gehad.
Tijdens een vakantie lees ik in de Margriet een stukje over Judith Deckers en Kinderbuik. Het stukje spreekt me aan en ik heb hier meteen een goed gevoel bij en bel voor een afspraak.
We worden heel vriendelijk en warm ontvangen. Het belangrijkste is dat er echt naar Ilse en naar ons geluisterd wordt en de klachten serieus worden genomen. De klachten krijgen ook een naam; functionele buikpijn.
Iedere 3 weken komen we terug en Ilse bezoekt ook een diëtiste, een yoga docente en een therapeute. Na ieder bezoek wordt de situatie en wat het beste voor Ilse is besproken. Dat is wezenlijk anders dan we gewend waren. Ilse bezocht al een kinderarts, diëtiste, therapeute en ging soms ook naar de yoga, maar deze mensen communiceerden niet met elkaar. Ieder trok zijn eigen plan met de beste intentie, maar dat werkte niet.

Na een onderzoek bij Kinderbuik bleek Ilse ook een lactose-intolerantie te hebben.

Heel langzaam gaat het beter met haar. Ze komt weer aan en krijgt langzaam weer meer vertrouwen in zichzelf. Vooral de therapie van Lindsey en de bezoeken aan Judith helpen haar het meest.
De warme, positieve benadering van Kinderbuik is erg fijn. Er is echt contact, er is rust en tijd en alles mag er zijn en wordt serieus genomen. De locatie is prachtig en de sfeer erg fijn, het is geen ziekenhuis. Dit hebben we allemaal gemist in de reguliere ziekenhuizen en maakt Kinderbuik echt anders en bijzonder.
We hebben geleerd dat je darmen veel meer verteren dan alleen je eten. Alles wat binnenkomt heeft invloed om je darmen. Daar moet je je bewust van worden en ook mee leren om gaan.
Daarnaast hebben we geleerd wat het belang is van bewust, gezond en puur eten. En verder de aandacht voor je gevoel en hoe je je bewust kan worden van je ademhaling en hoe je dit kan gebruiken om te ontspannen.
Vooral de integrale en multidisciplinaire benadering van het kind is bijzonder en we hebben ervaren dat dit echt werkt. We zouden ieder kind dat al lang rond loopt met darmklachten en/of buikpijn, een bezoek aan Kinderbuik&co gunnen!

Annelies, moeder Ilse