Ouders, meisje van 7 jaar met langdurige, onbegrepen, buikklachten

“Kinderbuik heeft ons gebracht dat we al na 1 sessie tot de kern kwamen. Er werd duidelijk wat de oorzaak van de buikpijn was van onze dochter. Als je al een heel traject van onderzoeken hebt gehad, zonder resultaat, dan is het een enorme opluchting dat je weet wat er speelt.

Wij hebben geleerd dat er een causaal verband zit tussen buikpijn bij een kind en hoe lekker ze in hun vel zitten. Als een kind een minder prettige ervaring heeft en/of er speelt iets, dan kunnen ze dat soms niet direct omschrijven. In ons geval lijkt het naar binnen te slaan en is er buikpijn. Door bewust met je kind te ontspannen, verdwijnen de klachten na verloop van tijd vrijwel direct. Als onze dochter nu een signaal afgeeft, dan weten dat we hier aandacht aan moeten besteden. Dat je weet wat er speelt en wat je dan kunt doen scheelt een slok op een borrel.

Sinds we het traject bij Kinderbuik hebben doorlopen is er een hoop veranderd. We hebben als gezin meer rust en weten hoe we kunnen reageren op situaties die buikpijn veroorzaken. Je leert je kind nog veel beter kennen en kunt samen ‘issues’ oplossen. Dat geeft aan zowel ouder als kind een enorm gevoel van zelfvertrouwen. Ook zouden we alle ouders willen meegeven dat je signalen van je kind serieus moet nemen. Je hoeft er zeker niet te zwaar over te denken, maar als je goed kijkt naar je kind en ziet dat hij/zij uit balans is, dan is het echt essentieel (en waardevol) om hier iets mee te doen. Daar heeft je kind uiteindelijk voor de rest van haar/zijn leven wat aan.

Eigenlijk is Kinderbuik niet te vergelijken met een ziekenhuis. Omdat Kinderbuik veel verder kijkt dan de fysieke klachten alleen, kom je tot een oplossing. De tips die je meekrijgt over ontspanning, voeding en mentale ondersteuning van je kind zijn heel makkelijk toe te passen in de praktijk. Hierdoor kom je tot een veel constructievere aanpak dan via andere zorginstanties.”