Pijnvrij na 10 jaar lang aanmodderen met (buik)klachten.

‘Van het eerste bezoek tot pijnvrij door het leven van mijn kind zat maar een maand of 3. In 3 maanden een blij kind zonder buikpijn. Dat was het reizen naar Kinderbuik&co meer dan waard.

Ongelofelijk na bijna 10 jaar aanklooien met huisartsen, ziekenhuizen, movicolon, onderzoeken. Het is de rust, het kijken naar het totaalplaatje, het bespreken met mijn kind (in plaats van met mij als ouder) en de makkelijke oefeningen en aanpassingen die je meekrijgt.

Het was zo fijn om iets anders te horen dan “we kunnen niks vinden”, “we weten het niet” die we eerder van artsen hoorden. Terwijl mijn kind echt pijn had en zijn schoolprestaties er ook onder leidde. De pijn had nu een naam en we kregen opdrachten mee om mee aan de slag te gaan. Het voelde goed om zelf weer regie te hebben en te weten dat er wat aan te doen is.

We zijn samen aan het werk gegaan, bij mijn zoon ging het vooral om het leren uiten van emoties, voor zichzelf opkomen en leren ontspannen. Het was heerlijk om samen wat te doen. Onze band was al sterk maar heeft zich echt verdiept. Vooral het praten over gevoel aan de hand van korte en leuke vragen.

Ik wist al dat ook eten een grote invloed heeft op gezondheid. Dat bewustzijn is versterkt en ons eetpatroon is nog meer aangepast.

Het is heerlijk om je kind te zien opbloeien aan de hand van relatief eenvoudige veranderingen die je op een speelse manier in je dagelijkse leven kan inbouwen. De pijn is verdwenen en als mijn zoon iets verkeerd eet of drinkt of zijn emoties weer opkropt en buikpijn krijgt weet hij nu wat het is en wat hij er aan kan doen. Gabriel geniet met volle teugen van zijn pijnvrij leven.’

Ninke van der Kooy
Juni 2020