Hanna, 7 maanden – reflux- en buikklachten

 

We zijn dankbaar dat wij in ons zoektocht dit medisch centrum hebben ontdekt. Voor ons kleine dochtertje en ons hele gezin zijn de eerste maanden van haar leven heel zwaar geweest en dat is nog steeds voelbaar. Enkele maanden geleden zochten wij naar een kinderarts die tijd zou nemen om naar het hele verhaal in al zijn facetten te luisteren, met een open blik om ons te begeleiden met het omgaan met reflux- en buikklachten van onze dochter.

Gelukkig kwam er tijdens de behandeling veel in beweging. Het was prettig om te kunnen ervaren dat een uitstekende medische expertise en een persoonsgerichte en integrale aanpak hand in hand kunnen gaan. Wat een verschil met andere ziekenhuizen in de manier waarop wordt geluisterd, gesprekken worden gevoerd met de kinderarts… Wat een ondersteunde en bekrachtigende sfeer waarin geluisterd en gekeken wordt naar zowel het kind als de ouder.

Naast al het profijt van aanwezige medische expertise word je als ouder uitgedaagd om anders te kijken naar de klachten van je kind, naar je eigen rol en interactie met het kind. In alle fases van de behandeling hebben wij veel betrokkenheid, positieve houding en warme ondersteuning ervaren en ik geloof dat dit bij ieder kind en ouder een belangrijke bijdrage levert aan de succesvolle behandeling. Heel fijn dat zo’n medisch centrum bestaat; ik zie om mij heen dat veel ouders en kinderen grote behoefte hebben aan de vergelijkbare benadering in de gezondheidszorg. Dank weer.

Ouders Hanna