Verhaal van Suze (11 jaar)

“Voordat ik naar Kinderbuik&co ging had ik elke dag buikpijn. Ik wist niet waardoor dat kwam. Mijn moeder had een advertentie gezien op Facebook van Kinderbuik&co en had direct gemaild.”

“Toen we daar voor het eerst kwamen gingen we naar dokter Judith, body & mind, de psychologe en de diëtiste. De diëtiste zei dat ik veel moest veranderen in mijn eetpatroon, zoals geen Nutella, geen koekjes uit de supermarkt, geen snoep en geen chips. Dat vond ik niet leuk.

Bij body & mind leerde ik oefeningen en als ik dan buikpijn had, moest ik deze oefeningen uitvoeren. Ook ging ik door mijn buik ademhalen wat ik voorheen niet deed, dat doe ik nu nog steeds niet elke keer.

Na 3 weken ging het al wat beter. Kinderbuik Suze tekening2Ik ging minder suiker eten en ik had bijna geen buikpijn meer. Daarna moest ik leren om door mijn buik adem te halen, zo moest ik elke avond voordat ik ging slapen op mijn rug liggen en door mijn buik ademhalen. Daardoor was ik veel meer ontspannen dan eerst.
Morgen heb ik mijn allerlaatste afspraak bij Kinderbuik&co en daarna hoef ik er niet meer naar toe, tenzij ik dat wil en als het niet meer goed gaat. Ik heb nu geleerd hoe ik nu met mijn buikpijn om moet gaan.

Ik wil daarvoor iedereen bedanken die mij geholpen heeft bij Kinderbuik&co.”

Lees ook het ervaringsverhaal van Erwin en Karin, de ouders van Suze