Een afspraak bij Kinderbuik&co is echt de beste keuze ooit geweest.

Na een lange zoektocht zijn we uiteindelijk bij Kinderbuik&co beland. De kinderarts in het Westfriesgasthuis kon zijn vinger er niet op leggen wat Noëlle mankeerde en stuurde ons door naar de VU in Amsterdam. De MDL-arts nam de klachten van Noëlle niet serieus en er werd niet naar ons geluisterd. Ook naar de vraag van de kinderarts werd niet geluisterd en ze stuurde ons eigenlijk weer terug naar huis. Omdat de klachten van Noëlle verergerden, al ruim een jaar duurden en we ten einde raad waren, zijn we op zoek gegaan naar iemand die haar wel kon helpen. Op advies van de moeder van een vriendinnetje van Noëlle, zijn wij op de site gaan kijken en hebben we in overleg met de huisarts en Noëlle een afspraak bij Kinderbuik&co gemaakt. Dit is echt de beste keuze ooit geweest.

Wat een warm welkom krijg je als je bij Kinderbuik&co binnenstapt. De medewerkers zijn erg betrokken en er wordt oprecht naar je geluisterd. Judith is begonnen met onderzoeken waar de klachten van Noëlle vandaan kwamen. Daarnaast kregen we meteen de begeleiding van de yoga, diëtiste en de psychologe.

Na een poosje werd er naast functionele buikpijn een diagnose gesteld: ACNES (een buikwandpijnsyndroom waarbij de zenuwtakjes van de voorste tussenribzenuwen bekneld zijn geraakt). Noëlle was blij om te horen dat de pijn niet ’tussen haar oren zat’, zoals ze in het VU zeiden. Wat een opluchting was dit. Het was fijn om van dr. Judith te horen dat er ook nog wat aan te doen was en Noëlle is meteen naar het Jeroen Boschziekenhuis in Den Bosch verwezen om haar daar verder te helpen. Ook daar waren hele lieve mensen die goed naar Noëlle luisterden en haar ondersteunden.

Na twee operaties is Noëlle nu pijnvrij. Het gaat goed met haar en als ze last krijgt van functionele buikpijn door stress, weet ze wat ze moet doen door de therapie, de yoga en de adviezen van Judith en de diëtiste van Kinderbuik&co. Wij hebben als ouders geleerd goed naar onszelf te kijken en te luisteren met behulp van dr. Judith en hierdoor hebben we geleerd hoe we Noëlle kunnen ondersteunen als ze last heeft van stress en buikpijn.

Bij Kinderbuik&co wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele kind (en gezin). Daarom lopen we nu ook met onze zoon bij Kinderbuik&co en worden we opnieuw met veel liefde geholpen. Door niet alleen naar de klacht te kijken, maar voor het hele plaatje hulp aan te bieden onder één dak, worden mijn inziens de kinderen (en gezin) het beste geholpen. De kinderen mogen zijn wie ze zijn en er wordt echt naar je geluisterd, dat is het allerbelangrijkste.