Silvia & Wilbert, Ouders Marleen

 

In november 2015 kampte onze dochter Marleen van bijna 18 al een jaar met hevige buikpijn, veel krampen, weinig eetlust en defeacatieproblemen. We kwamen terug uit het (reguliere) ziekenhuis waar de mededeling was gedaan dat de verrichte onderzoeken (gelukkig) geen fysieke oorzaken hadden opgeleverd, zij dus waarschijnlijk last had van prikkelbare darmen en wij konden in de volgende zes weken op een website een dieet gaan uitzoeken die Marleen zou willen uitproberen. Dit voelde niet prettig en vooral onbegrepen en ondertussen lag Marleen veel op bed met hevige pijn, slikte maagbeschermers en pijnstillers en kwam ze in de problemen met haar opleiding.

Via een vriend, die bedrijfsmatig kennis had gemaakt met Kinderbuik&co, kregen wij de tip om met Marleen hier naar toe te gaan voor advies. De aanpak, zoals wij lazen op de website, sprak ons meteen aan. Prettig was ook dat wij binnen een week al terecht konden voor een intake.
De intake met Judith verliep prettig. Het was alsof ze Marleen en ons als ouders ‘doorzag’ en we voelden ons begrepen. Ook Marleen, wat het allerbelangrijkste was! Na de intake gingen we naar huis met een gevoel van: we gaan er nu echt iets aan doen, we kúnnen er iets aan gaan doen.
Na drie sessies, waarin Marleen psychodynamische therapeute, de diëtiste en de yoga-docente sprak, is het verschil enorm. We hebben veel geleerd, o.a. over gezonde voeding. Ik zeg ‘we’ omdat niet alleen Marleen veel heeft opgestoken van Kinderbuik & Co!
De afspraken vonden om de 2-3 weken plaats, drie disciplines op een middag en er werd in de planning rekening gehouden met onze agenda. Het contact verliep soepel en prettig.
We zien de verandering in Marleen. Ze is rustiger. Ze vertelt wat ze doet met wat ze leert van de psychotherapeute en hoe fijn ze het vindt om met haar te praten. Ze houdt zich goed aan het voorgestelde voedingspatroon, wat we heel knap vinden van een inmiddels net 18-jarige met een druk leven als student! Een reden hiervoor zal ongetwijfeld ook zijn dat haar buikklachten inmiddels zo goed als verdwenen zijn!!
Het evaluatiegesprek met Judith was ook weer fijn. Mooi zelfs. Zoals zij vertelt hoe zij in het leven staat en wat dat voor anderen kan doen. We zagen wat het met Marleen deed. En ook voor ons als ouders was het weer stof tot nadenken.

 
Kortom: wij zijn erg blij dat we de stap hebben genomen met Marleen naar Kinderbuik&co te gaan! De brede aanpak, het kijken naar de gehele mens, het afstemmen van de behandeling op Marleen als uniek persoon was precies wat nodig was. Het maakt dat wij hopen dat, in de hopelijk zeer nabije toekomst, álle kinderen (en ouders) die het nodig hebben gebruik kunnen maken van de (medische) kennis, kunde en échte aandacht van Kinderbuik&co!

Lieve groet, Silvia en Wilbert van Kempen