Vader van zoon met Colitis Ulcerosa

Toen bij mijn zoon Colitis Ulcerosa werd geconstateerd belanden wij als gezin in een nieuwe realiteit.
Een realiteit van een medisch circuit van trial & error. Het eerste ziekenhuis had na de diagnose Colitis Ulcerosa de boodschap; dit is chronisch je zult er de rest van je leven medicatie voor nodig hebben.

Op onze vraag wat is de oorzaak van deze aandoening werd geantwoord dat dit niet bekend is, wel kregen we een boekje mee met daarin alles over de ziekte en met daarin een passage over het feit dat onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die roken minder last hebben van Colitis Ulcerosa. Hoe krijg je zoiets op papier vroeg ik mij al direct af. Wat volgde was een serie testen met diverse medicijnen die het immuun systeem van mijn zoon moesten afremmen waardoor hij weer zou moeten kunnen functioneren. Dit werd een lijdensweg met vallen en opstaan maar hij knapte er niet van op. Inmiddels bij het 2e ziekenhuis en weer een andere MDL arts ging de lijdensweg verder. Mijn zoon was inmiddels in slechte conditie en moest zelfs met spoed op de spoedeisende hulp worden opgenomen. Nog steeds werd er totaal geen aandacht gegeven aan de oorzaak en was ons vertrouwen in de goede afloop tot een dieptepunt gedaald. Om toch achter de oorzaak te komen van de ziekte hebben mijn zoon en ik ons aangesloten bij stichting Immunowell waar een groep van Immunologen onderzoek doen naar de werking van het immuun systeem. Tegelijk kwam ik via mijn blog over duurzaamheid Kinderbuik & Co op het spoor als initiatief voor duurzame holistische gezondheidszorg. Inmiddels was mijn zoon super gemotiveerd om de regie over zijn gezondheid naar zich toe te trekken en is in behandeling gegaan bij Judith en het team van Kinderbuik & Co. Mede hierdoor is hij op het spoor gekomen van de oorzaak van zijn ziekte, namelijk: psyche, voeding en leefstijl.

Door radicale keuzes te maken en veganistisch te gaan eten, alcohol en cafeïne uit te bannen en fysiek werk te gaan doen heeft hij de ziekte onder de knie gekregen en is inmiddels medicijn vrij en vader van een zoon. De reguliere artsen waren van mening dat hij zonder medicatie weer ziek zou worden, maar inmiddels zijn we jaren verder en heeft mijn zoon het tegendeel bewezen. Hij voelt zich goed en is kerngezond.

Toen bij mij recentelijk ook Colitis Ulcerosa werd geconstateerd ben ik direct onder behandeling van dokter Judith gegaan en ben al na 20 dagen medicijn vrij en voel me goed. Kinderbuik & Co kijkt naar je als totaalmens niet als een verzameling organen en geeft daarnaast ook voeding en leefstijl advies. Ik heb nog geprobeerd mijn ziektekosten verzekeraar achter de holistische manier van aanpak van Kinderbuik & Co te krijgen maar dat is helaas niet gelukt. Een gemiste kans als we ons realiseren dat we enorme hoge kosten hebben uitgespaard die anders door levenslang medicijngebruik nog steeds voor mijn zoon en ook mijzelf gemaakt zouden moeten worden. Hier valt nog een wereld te winnen en ik ben Judith intens dankbaar voor het mooie werk dat zij doet door mensen weer heel te maken in plaats van de symptomen te bestrijden.