Céleste kreeg na een poos harde ontlasting gehad te hebben een abces. Door de huisarts werd zij doorverwezen naar een kinderarts om te onderzoeken of er een achterliggende oorzaak was. Na 2 bezoeken waarin wat onderzoekjes en een hoop aannames werden gedaan was er al meteen een diagnose: de ziekte van Crohn. Céleste werd in een protocol gestopt en er werd haar en ons duidelijk gemaakt hoe haar leven er vanaf dat moment uit zou zien: als een chronisch zieke die met behulp van medicatie maar moest hopen dat haar darmen uiteindelijk niet verstopt zouden raken door de ontstekingen.

Na deze bezoeken bekroop ons een heel slecht gevoel. Op basis van een paar summiere onderzoeken en een hoop aannames een kind van 8 en haar ouders vertellen hoe haar toekomst er uit zou zien was veel te kort door de bocht. Dit leek ons niet veel goeds te voorspellen voor de manier waarop zij behandeld zou worden, vooral omdat wij bij beide bezoeken aan de kinderarts merkten dat er weinig ruimte was voor Céleste zelf. Ze werd niet echt “gezien”.

Toen hebben we iets gedaan waarvan later zou blijken dat het de beste beslissing ooit in ons leven zou zijn. We zijn op zoek gegaan naar de beste maag-, lever- en darmspecialist voor kinderen en vonden Judith.

Judith ziet wie Céleste is en wie wij als ouders en haar zusje zijn. Samen met haar en andere therapeuten die destijds bij Kinderbuik werkzaam waren is er iets heel moois gebeurd. Door Kinderbuik is duidelijk geworden wat ons alle 4 tegenhield om te zijn wie we zijn, waardoor de klachten ontstonden. In plaats van Céleste vol te stoppen met medicijnen en maar hopen dat de ontstekingen haar darmen niet zouden verstoppen heeft zij zelf de regie. Ons leven is in de afgelopen 6 jaar zo positief veranderd dat wij moeilijk kunnen bevatten waarom niet alle werken als Judith.

Dat de aanpak van Kinderbuik werkt was ook te zien toen Céleste 11 was en door Judith naar een regulier ziekenhuis was verwezen om een maag- darmonderzoek te doen na aanhoudende buikpijn. Daar kwam uit dat Céleste de ziekte van Crohn heeft, maar de arts was verbaasd dat er maar weinig, licht ontstoken, plekjes waren gevonden.

Céleste is inmiddels 14 en het gaat heel goed met haar. Dankzij goede voeding en de hulp van Judith is Céleste al een hele poos klachtenvrij, zit ze goed in haar vel, is ze in balans en weet ze wie ze is en wat ze wil. Céleste blijft onder controle bij Judith. Tijdens deze bezoeken krijgt dat wat aandacht nodig heeft aandacht en daardoor zijn deze bezoeken altijd heel waardevol.

6 jaar geleden besloten wij de beste arts voor onze dochter te vinden. We vonden Judith en zijn hier als gezin elke dag dankbaar voor.

Juni 2020