VOEDINGSPROBLEMEN

Goede en gezonde voeding is nodig voor adequate groei en ontwikkeling. In Nederland stijgt het aantal gevallen van overgewicht, ook bij (jonge) kinderen. Eet- en voedingsproblemen bij kinderen kunnen leiden tot zowel overvoeding als ondervoeding. Is er een probleem met voeding, een (verdenking op) voedingsallergie of heb je advies nodig over gezonde voeding en wil  je kind afvallen, aankomen of anders gaan eten? Maak een afspraak en Kinderbuik&co helpt je graag.

Eetstoornissen met vermagering, zoals anorexia nervosa, functionele dysfagie, restrictieve en selectieve eetproblemen, food avoidance emotional disorder en overgewicht/obesitas komen veel voor.

In de medische behandeling is er zowel aandacht voor degene met klachten, als ook voor de andere gezinsleden.

We begeleiden ouders en kinderen bij het aanleren en toepassen van gezond eetgedrag. Door inzicht te krijgen in hoe je lichaam werkt, wat je nodig hebt om lekker in je vel te (komen) zitten, zodat uiteindelijk jij als ouders, en je kind een bewuste keuze kan maken om voeding te kiezen die goed en gezond voor je is. Ieder mens is anders, zit anders in elkaar, functioneert anders en heeft andere behoeften.

Iris 13 jaar, voedingsprobleem

Kind voorop!

Wat een verademing is Judith Deckers. Ze is zowel professionele arts als mens. De warme betrokken vrouw is precies wat je als ouders en kind het meest aanspreekt. Daarbij staat het kind helemaal centraal. Judith ging het gesprek met onze dochter Iris aan, ze legde haar dingen uit en luisterde waar zij mee zat. Ze bracht meerdere disciplines bij elkaar: naast de medische kant ook voeding en rust.

Edith, moeder van Iris, Lees het hele verhaal van Edith