Het ervaringsverhaal van Pien Hoogenboom, moeder van Puck

Wij zaten al ruim twee jaar in een traject met onze dochter die enorme buikpijnaanvallen had. Vele nachten lag ze spugend en huilend op de grond. Een specialist heeft van alles getest en er werd niets gevonden. Zelfs zware migraine medicatie heeft ze geslikt. Echt niets hielp.

Het ging mij te ver toen de specialist voorstelde om antidepressiva te proberen, omdat een bijwerking misschien verlichting van de pijn zou kunnen brengen. Geef je een 17 jarig gelukkig meisje antidepressiva met alle bijwerkingen en verslavingsproblematiek van dien? Ik wilde het niet!

Toen kwam Kinderbuik&co voor het eerst echt in beeld. Ik liep al een tijdje elke dag langs Kinderbuik&co. Met de buikklachten van mijn dochter in gedachten, heb ik op een gegeven moment een afspraak gemaakt. Kinderbuik&co heeft onze dochter heel veel geleerd, voornamelijk in de categorie ‘life skills’. Dat de buikpijn ook beter werd was geweldig. Ook de psychodynamische therapie, body & mind en de communicatievaardigheden zullen haar in de rest van haar leven vooruit brengen.

Voor mij als moeder is het denk ik het belangrijkste geweest dat het blijven hameren op oorzaken en blijven zoeken naar oorzaken niet altijd zinvol is. Je kunt er een heleboel omheen leren wat buikpijn kan verminderen en draaglijker kan maken. Ook de gedachte dat als er geen lichamelijke oorzaak te vinden is, dat dit niet betekent dat zij zich iets inbeeldt. Daar zit een hele wereld tussen.

Ik denk dat de wereld voor elk kind met buikpijn belangrijk is. Daarbij wordt Kinderbuik&co bevolkt door hele aardige, professionele en gedreven medewerkers waardoor het bijna als een wellness ervaren wordt. Wat een warmte en deskundigheid!

Ik hoop dat Kinderbuik&co kan doorgaan en verder kan groeien, zodat er meer kinderen kunnen worden geholpen.


Het prachtige cadeau wat Kinderbuik&co gekregen heeft van Puck