Brenda, 5 jaar onbegrepen buikpijn

Ruim een jaar liep Brenda al rond met buikklachten. Na een paar experimenten bij de huisarts en uiteindelijk een doorverwijzing naar de kinderarts en tal van onderzoeken kregen we te horen dat er met haar “niets aan de hand was”. Goed nieuws natuurlijk, maar als je dochter – op het moment dat je het telefoontje met die uitslag krijgt – krom loopt door buikpijn is er echt wel ‘iets aan de hand’.

Gelukkig waren wij al op het spoor gekomen van Kinderbuik&co en hebben we een afspraak gemaakt. Wat een goede keuze is dat geweest. We kregen er liefde, warmte, aandacht en begrip. Er was zeker wel iets met Brenda aan de hand, hoewel dat niet uit medische onderzoeken naar voren komt: Brenda heeft functionele buikpijn. We zijn een half jaar aan de slag gegaan met voeding, yoga en therapie. Brenda vond het een feest als we weer heen gingen. En wij ook. We kregen handvatten en tips om met Brenda om te gaan, inzicht in hoe ze precies in elkaar zit en hoe dat terugslaat op haar gezondheid. We hebben vaak tegen elkaar gezegd dat het eigenlijk verplicht zou moeten zijn voor iedere ouder om zo’n traject te volgen en je kind echt goed te leren kennen.

Brenda heeft nog zelden buikpijn. En als ze het wel heeft weten wij én Brenda daar nu beter mee om te gaan. We weten waar het vandaan komt en hoe we ervoor kunnen zorgen dat het snel weer over gaat.
We willen Judith, Pauline, Carina & Pauline dan ook ontzettend bedanken voor de fijne tijd bij Kinderbuik&co. Voor nu gaan we zelf aan de slag met al jullie tips en adviezen. Maar mocht het in de toekomst weer nodig zijn dan weten we jullie zeker weer te vinden.

We gaan jullie missen!

Jan en Anna, ouders van Brenda

Juli, 2018