Onze dochter heeft nu veel meer energie, bijna geen ongelukjes meer en straalt!

Toen het boek Kinderbuik net was verschenen las ik erover en heb het meteen gekocht.Ook met de gedachte dat ik daar dan met Yfke heen zou gaan als het slechter met haar zou gaan..

Bij andere kinderartsen en voedingsdeskundigen waren we in de jaren daarvoor niet veel opgeschoten dus ik wilde graag weer iets anders proberen en omdat de teksten van Judith in het boek mij wel aanspraken heb ik een afspraak gemaakt.

Van het bezoek aan Kinderbuik&co hebben we geleerd dat Yfke’s klachten niet een los medisch probleem zijn maar onderdeel van haar als geheel. Als we ervoor kunnen zorgen dat het met Yfke beter gaat, gaat het met haar buik ook beter. Dat klinkt simpel en logisch, maar voor ik bij Kinderbuik was geweest had ik dat echt niet geloofd of begrepen.

De tips over het slapen en de rituelen rond het slapen zijn voor ons heel waardevol geweest.

Yfke heeft goede dingen meegenomen uit de yoga en de therapie, wat dat is kan ik niet precies zeggen, maar het heeft haar echt goed gedaan.

En het is voor mij heel waardevol geweest om met hulp van Judith uit te vinden dat er tussen Yfke en mij iets niet goed ging. Ze heeft me op een liefdevolle manier laten bijsturen, dat was voor mij heel bijzonder.

Ik kan andere ouders echt aanraden om met hun kinderen ook naar Kinderbuik&co te gaan.

Omdat er aandacht is voor het kind als geheel, als mens. Dat heb ik nog niet eerder bij een arts gezien, en dat is eigenlijk onontbeerlijk voor de behandeling van dit soort klachten.

Het was een verademing om te merken dat Dr. Judith en haar team bij Kinderbuik&co naar onze dochter keken als mens, als geheel, en niet alleen naar een buik waar pijn en klachten uit voortkwamen. Met hulp van Dr. Judith en het team hebben we de problemen op een heel andere manier aangepakt, met probiotica, aandacht voor rust en goed slapen, voor haar lichaamsbewustzijn en voor de verhoudingen in het gezin.

Met een verbluffend goed en snel resultaat. Onze dochter heeft nu veel meer energie, bijna geen ongelukjes meer en straalt!

Het is prachtig om te zien.

Mocht er weer een periode komen waarin het minder goed gaat, dan denk ik dat we daar beter mee om kunnen gaan.

Het ging natuurlijk om onze dochter, maar ik heb er zelf ook veel van geleerd, als moeder en als mens. Overigens begreep ik in het begin helemaal niet wat de behandeling praktisch inhoudt, wat de bedoeling was. Pas na een paar afspraken snapte ik dat. Voor mij was het fijn geweest als iemand na het eerste gesprek had gezegd: ok we hebben vastgesteld dat er een probleem is, en we gaan nu ongeveer 1 x per maand een afspraak voor jullie maken waarin arts, diëtist, yoga en therapie zoveel mogelijk gecombineerd worden, dat duurt dus een hele middag, en na een paar van die afspraken evalueren we dat even om te zien hoe het gaat.

Misschien heeft Judith of Marleen het wel gezegd, maar paste het niet meer in mijn hoofd na het eerste gesprek, dat zou zomaar kunnen.