OBSTIPATIE – POEPPROBLEMEN

Ongeveer drie procent van alle kinderen in Nederland heeft last van klachten die samenhangen met een verstoorde knijpkracht van de darm. Bij Kinderbuik&co  worden kinderen behandeld  en begeleidt met onder andere obstipatie (verstopping van de darm) of encopresis (vieze broeken), ophouden van poep, angst, pijn bij poepen, te dun, te dik, te veel, te weinig poepen).

Je kind kan last hebben van zijn/haar buik omdat er een poepprobleem is. Het kan zijn dat je kind pijn heeft bij het poepen, weinig of niet poept, harde poep of dunne poep heeft, vergeet om te poepen, niet durft te poepen, of niet zindelijk is overdag en /of in de nacht. Heeft je baby of kind last van poep problemen? Kinderarts voor Maag-, Darm-, Leverproblemen dr. Judith M. Kocken kijkt met jou en je kind waar je kind last van heeft en wat je kind nodig heeft om gezondheid te ervaren.

Bij veel van deze problemen is er geen lichamelijke oorzaak aan te wijzen en gaan de klachten na verloop van tijd weer over. Natuurlijk wil je weten of je iets kunt doen om het probleem te verhelpen. Wanneer de verstopping of het onvrijwillig verliezen van ontlasting langer aanhoudt is het mogelijk om een afspraak te maken bij Kinderbuik&co.