‘Kinderbuik’

Het boek ‘Kinderbuik’ is een heel praktisch boek voor het hele gezin. Het staat boordevol informatie over diverse buikklachten bij kinderen. zoals lactose intolerantie. Je leest er fabels en feiten over lactose intolerantie en vindt er praktische oplossingen over wat je zelf als ouder en kind kunt doen.
Met de oefeningen, weetjes, tips en recepten in dit boek hoef je als ouder niet meer eindeloos op zoek te gaan naar antwoorden op je vragen. Je krijgt duidelijke, wetenschappelijke en praktische handvatten die dr. Judith M. Kocken deelt vanuit haar 30 jaar ervaring als kinderarts. En de belangrijkste boodschap in dit boek? Het is voor iedereen mogelijk om lekker in je vel te zitten! Met dit boek leer je om bewust te worden van de kracht in jezelf.

Meditatie oefening

Graag deel ik een korte meditatie oefening met je. Meditatie is verbinden met en aandacht geven aan jezelf. Meditatie betekent genezen. Meditatie is heel makkelijk om te leren, het maakt niet uit hoe jong of oud je bent. In deze tijd waarin mensen over de hele wereld stress, onrust, zorgen, verdriet, pijn en lichamelijke en emotionele klachten ervaren is meditatie onmisbaar in je dagelijkse leven om zorg te dragen voor je eigen gezondheid en welzijn. Ontspanning, mindfulness, meditatie en zelfcompassie zijn onderdeel van de medische behandeling bij Kinderbuikenco.
Rust, stilte en contact met het lichaam activeren het zelfhelende vermogen van het lichaam.

Hechtingsproblemen, een heldere uitleg.

Kinderen, van klacht naar innerlijke kracht en leiderschap over je eigen gezondheid.

Op dit moment heeft in Nederland één op de vier kinderen een chronische aandoening, wat betekent dat de huidige medische gezondheidszorg vaak geen oplossing heeft voor hun klachten.  We gaan dieper in te zoomen op klachten als buikpijn, stress en andere chronische klachten. Met aandacht voor het psychosomatische aspect en voeding.

Tappen

Tappen is een methode die zeer effectief is bij het verminderen van stress in het lichaam en de denkgeest.

In dit filmpje kun je zien hoe je zelf thuis kunt tappen en hoe je de eenvoudige oefening een plek kan geven in je eigen persoonlijke behandelplan voor langdurige pijn/stress of na een doorgemaakte traumatische ervaring.